Brzo rešenje za kaloričan doručak – ništa lakše – umutite jaja i napravite kajganu za nekoliko minuta.
I šta tu ima mnogo da se razmišlja, zar ne?
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ipak, možda grešite, jer najpoznatiji kuvari tvrde da je pravljenje kajgane prava umetnost.
Stručnjak za hranu Alton Braun tvrdi da je ključ savršene kajgane u dodavanju tajnog sastojka i on smatra da je neophodno pre nego što umutite jaja da im dodate kašičicu majoneza i kašičicu vode.
“Budući da je kajgana u osnovi emulzija, pomislio sam da bi odlična ideja bila da unapredim teksturu jaja još jednom emulzijom”, objašnjava Braun.

On napominje da čak i ako ne volite majonez, možete da ga iskoristite na ovaj način, jer kako kaže, majonez je tu samo da obezbedi da jaja budu popt svile, kao i da on neće promeniti ukus kajgane.
Njegov trik je izazvao mnogo različitih komentara, jedni tvrde da ovo nikada ne bi probali i da je Altonov metod totalna glupost, dok drugi navode da je varijanta sa majonezom, fantastična ideja.

Sa druge strane, Gordon Ramzi je ubeđen da je tajna sjajne kajgane u temperaturi.
“Tajna je u tome da ih pržite sporije nego ikada pre, nekoliko puta ih stavite i sklonite sa ringle, pre nego što se smesa do kraja zgusne. Poenta je u tome da jaja uvek budu pomalo tečna i da deluju nezavršena, tada će biti najukusnija”, ubeđen je Remzi.
Komentari (0)