Veliki EVROPSKI grad se sprema za OLUJU snažnih razmera: Uvedeno stanje pripravnosti

Slab sneg u Madridu pada od četvrtka

Foto: Pixabay/WikimediaImages

Obilne snežne padavine iz oluje ””Filomena”” dovele su danas Madrid i druge delove Španije u stanje pripravnosti, ometajući saobraćaj i prisiljavajući neke regione da šalju vojnike kako bi očistili puteve koji vode do sela.

Sa prognozom snega do 20 cm za 24 sata i temperaturama od oko 0 stepeni Celzijusa, jug regije Madrid prvi put je bio na najvišem nivou pripravnosti od kada je sistem stvoren 2007. godine, javlja Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veliki parkovi u prestonici, uključujući čuveni Retiro pored muzeja Prado, zatvoreni su iz predostrožnosti.

Pripadnici Jedinice za vanredne situacije španske vojske pomogli su u raščišćavanju puteva i infrastrukture širom zemlje, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Kastilja-La Manča, jedna od tri regije u stanju pripravnosti, zajedno sa Madridom i istočnom Valensijom, zatvorila je škole.

Sneg je zahvatio oko 280 glavnih puteva, saopštile su vlasti i zatražile od građana da izbegavaju putovanja koja nisu hitna.

Aerodromski operater Aena pozvao je putnike da koriste metro da bi stigli do aerodroma u Madridu, a operater vozova Renfe otkazao je pojedine vožnje.

Ako se prognoze meteorologao bistine, biće snega kao što je bilo u februaru 1984. ili u martu 1971. godine.

U sredu je registrovana najniža temperatura ikada do sada zabeležena na Pirinejskom poluostrvu, sa minus 34 stepena Celzijusa koliko je izmereno na severu zemlje.

Slab sneg u Madridu pada od četvrtka.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar