Ruskinje pobegle iz bolnice: Jedna je trudna, sumnja se da imaju koronavirus

Pravdale se činjenicom da su bile u lošim uslovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Dve Ruskinje, od kojih jedna u drugom stanju, koje su bile u izolaciji zbog sumnje da su zaražene koronavirusom pobegle su iz bolnice u toj zemlji zbog, kako tvrde, loših uslova i straha da će tamo da se zaraze.

Jedna od njih je iskočila kroz prozor, dok je druga uspela da pobegne pošto je onesposobila elektronsku bravu. One su se, takođe, žalile na lošu saradnju sa lekarima, preneo je AP, napominjući da se ruski zdravstveni zvaničnici ovim povodom nisu oglašavali.

Svi napolje! Banka ispraznila kancelarije zbog koronavirusa

U pitanju su Ruskinje koje su boravile u tropskom kineskom regionu Hajnan, popularnom među ruskim turistima. Žena čije ime na instagramu glasi GuzelNeder, na toj društvenoj mreži napisala je da se njen sin po povratku iz Kine razboleo.

On je primljen u bolnicu gde su rezultati testa na koronavirus odlagani, a dečaku je u međuvremenu bilo bolje. Žena je nakon nekoliko dana otkrila da je trudna, nakon čega su ona i sin iz karantina pobegli kroz prozor. Ona tvrdi da medicinsko osoblje nije nosilo odgovarajuću zaštitnu opremu.

Nju je policija navodno ispitivala kod kuće, ali nisu podnete nikakve optužbe. Druga žena, Ala Ijina, napisala je u postu na Instagramu kako je počelo da je boli grlo nekoliko dana nakon što se iz Hajnana vratila u Sankt Peterburg.

Na kruzeru u karantinu 39 novih slučajeva virusa

Iako je test na virus bio negativan, rečeno joj je da mora da ostane u karantinu dve nedelje. Nezadovoljna time, ona je onesposobila elektronsku bravu na svojoj sobi i pobegla.

Iljina je navela da je ni bolnica ni policija nisu kontaktirali zbog čega veruje da je njeno zdravlje u redu.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar