U Srbiji se plavi patlidžan najčešće priprema kao pohovani, punjeni ili musaka.
Iako ih volimo, sve tri varijante nam padaju teško na želudac.
Iz tog razloga preporučujemo moderniji i laganiji recept za salatu.
Ona može biti savršen prilog uz meso, ali i zdrava vegeterijanska večera.
Sastojci:
1 srednji patlidžan, 1 veći paradajz, 1 krastavac, 100 g feta sira, 1 manji crveni luk, nekoliko maslina, malo maslinovog ulja, so, nekoliko stabljika sveže mirođije, nekoliko listova sveže nane
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izgrilovati patlidžan sečen na kolutove i posut kajenskom mešavinom.
Postaviti ga na tanjir kao oblogu za salatu, pa na njega poređati paradajz i krastavac sečene na kriške, crveni luk sečen na kolutove i masline.
Odozgo staviti kockice feta sira, i posuti sitno seckanom mirođijom i nanom.
Sve preliti dresingom sa začinskim biljem.
Komentari (0)