Osvežavajuća i zasitna: Salata sa plavim patlidžanom i feta sirom

Idealno se slaže uz svako jelo, a može biti i potpun obrok

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KamranAydinov/freepik

U Srbiji se plavi patlidžan najčešće priprema kao pohovani, punjeni ili musaka.

Iako ih volimo, sve tri varijante nam padaju teško na želudac.

Iz tog razloga preporučujemo moderniji i laganiji recept za salatu.

Trik: Oljuštite beli luk za 20 sekundi (VIDEO)

Ona može biti savršen prilog uz meso, ali i zdrava vegeterijanska večera.

Sastojci:

1 srednji patlidžan, 1 veći paradajz, 1 krastavac, 100 g feta sira, 1 manji crveni luk, nekoliko maslina, malo maslinovog ulja, so, nekoliko stabljika sveže mirođije, nekoliko listova sveže nane

Priprema:

Na malo maslinovog ulja izgrilovati patlidžan sečen na kolutove i posut kajenskom mešavinom.

Postaviti ga na tanjir kao oblogu za salatu, pa na njega poređati paradajz i krastavac sečene na kriške, crveni luk sečen na kolutove i masline.

Odozgo staviti kockice feta sira, i posuti sitno seckanom mirođijom i nanom.

Sačuvajte zdravlje u sezoni virusa

Sve preliti dresingom sa začinskim biljem.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar