Još jedan veliki grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona

Foto: Unsplash/Lazar Gugleta

U Novom Sadu proglašena je vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Podsetimo, u Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu i Sremskoj Mitrovici – navodi ova zdravstvena ustanova.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva, piše “021”.

“To ljudi moraju da znaju”: Doktor Stojanović objasnio KADA treba da se testiramo na koronu 

– Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – kažu u Institutu.

Da li će koronu prenositi i oni koji su VAKCINISANI? Stručnjak odgovara na jako bitno pitanje

Podsetimo da je i juče u Novom Sadu oboren rekord kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata – u kovid bolnicama se leči njih 458. U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovano je 335 pаciјenata, od kojih je 23 na repisatorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 28 оbоlеlih оd korone, do se u Institutu za plućne bolesti nalazi 95 pacijenata.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar