Brinite o svojoj koži, ali i o okolini: 5 načina da to uradite bez remećenja “beauty” RUTINE

Zaista nije teško

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Sve žene brinu o svojoj koži.

I žele najkvalitetniju i najbolju negu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I kao što brinete o svojoj koži, tako ujedno možete da povedete i računa o okolini, pa i samoj planeti.

Da li ste znali da štetite okolini čak i ako ostavite uključenu česmu dok se umivate?

Svakako postoji rešenje kako da nastavite negu i sopstvenu rutinu, ali i da ujedno budete obazrivije prema okolini, odnosno, da povlačite ekološki prihvatljive poteze:

1. Smanjite potrošnju vode

Redovno i kvalitetno umivanje ujutru i uveče je važno za zdrav i lep izgled kože, ali čak i umivanjem štetimo okolini, ukoliko ne kontrolišemo potrošnju vode. Ukoliko zatvorite slavinu, prilikom nanošenja proizvoda za umivanje i ponovo je uključite za ispiranje, učinićete mnogo. Zatvarajte vodu i dok perete zube, kao i ruke.

2. Birajte ekološki prihvatljive proizvode

Odabirom ekološki prihvatljivijih kozmetičkih proizvoda, smanjujemo naš negativni uticaj, a pritom bivamo nežni prema koži.

Foto: Freepik/freepik

3. Koristite plastične flašice od reciklirane plastike (PCR)

Da biste pomogle u očuvanju okoline, birajte kozmetičke proizvode koji su pakovani u plastične flašice od reciklirane plastike. Ove flašice ćete lako prepoznati – zbog reciklirane plastike u njima, sivkaste su boje.

4. Uvrstite biorazgradive maramice i maske za lice u svoju “beauty” rutinu

Bacanjem maramica za čišćenje lica i maski tako što ih umotate u maramice, može negativno da utiče na okolinu. Pronađite one koje su biorazgradive i brinite o okolini kao što biste o svojoj koži.

Foto: Freepik/gpointstudio

5. Izbegavajte jednokratne proizvode za negu lica

Ne utiču samo proizvodi i ambalaža na planetu, već i ono što koristite za njihovu primenu, kao na primer dodaci za negu kože. Umesto jednokratnih tupfera, koristite višestruko perive pamučne. Osim što su dobre za vaš budžet, pomoći će i u očuvanju okoline. Postoji jednostavan način da pazite na okolinu kada treba da kupite nešto novo za negu lica – tri R (reuse, reduce, recycle): ponovna upotreba, smanjenje, recikliranje. Proizvode sa ovim znakom bi trebalo da odaberete, ukoliko želite da pokažete brigu prema okolini i planeti, kao što je pokazujete prema svojoj koži.



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar