Bajern demonstrirao SILU protiv Atletika: Poker Atalante, Inter se spasao poraza u završnici (FOTO+VIDEO)

Večeras nas očekuje nastavak prvog kola grupne faze Lige šampiona, koja je počela sinoć

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader,Pool

Večeras su na programu utakmice 1. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D. Derbi se igra u Nemačkoj na terenu aktuelnog prvaka Evrope, Bajerna iz Minhena, gde dolazi ekipa Atletiko Madrida.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veoma zanimljivu utakmicu smo imali prilike da gledamo u glavnom gradu Bavarske, gde je ekipa Bajerna pokazala zašto je prvak Evrope.

Ekipa Hansa Ditera-Flika je od samog početka krenula agresivno, ali je na samom startu naletela na otpor Atletika.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader,Pool

Španski predstavnik je u početku imao incijativu, ali je ona prekratko trajala da bi donela nešto korisno u vidu gola za Atletiko.

U drugom delu prvog poluvremena Bajern je stigao do prednosti preko Kinslija Komana koji je iskoristio nepažnju odbrane Atletika, u samoj završnici poluvremena Gorecka je podigao prednost na 2:0.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader,Pool

Na samom početku drugog poluvremena, Feliks je postigao gol za Atletiko, ali je on poništen zbog toga što se Suarez u tom trenutku nalazio ispred Nojer i vidno uticao na igru. Da su postigli ovaj gol, možda bi sve bilo drugačije.

Bajern je potom nastavio agresivno, a to se isplatilo u 66. minutu, kada je Korentan Toliso raspalio bombu sa nekih 30 metara, a Oblak prosto to nije mogao da brani.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader,Pool

Tačku na meč stavio je u 72. minutu Kinsli Koman, koji je napravio jednu majstorsku minijaturu sa defanzivcima Atletika, i na kraju lako matirao Oblaka.

Ekipa Jirgena Klopa je stigla do prva tri boda bez Virdžila van Dajka minimalnom pobedom nad ekipom Ajaksa. Holanđani su pružili dostojan otpor Englezima, ali je nesrećna reakcija Taljafika u petercu donela jedini gol za Redse.

Veoma zanimljiva utakmica se igrala na “Đuzepe Meaci” gde je Inter dočekao Borusiju Mehengladbah. Prvo su “Neroazuri” poveli sa 1:0 golom Lukaku i sve je već tada izgledalo kao da će Italijani privesti meč kraju uz možda još neki gol.

Ipak, stigao je odgovor Nemaca. Prvo je Bensebaini iz penala, koji je skrivio Vidal, doneo izjednačenje Borusiji, pa je zatim u samoj završnici na sjajn pas Nojhausa Hofman matirao Handanoviča. Da se Inter potpuno ne obruka postarao se još jednom Lukaku koji je u 90. minutu doneo izjednačenje.

Siti i Porto su odigrali jednu uzbudljivu utakmicu, a naravno bilo je i preokreta. Prvo su Portugalci poveli sa 1:0, a onda se upalila mašina Pepa Gvardiola koja je samo progutala šampiona Portugala.

Mitjiland prosto nije imao šanse protiv najprijatnijeg iznenađenja evropskog fudbala. Atalanta je pokazala zašto je trenutno jedan od najboljih klubova u Italiji, i lagano sa 4:0 je savladala Dance.

Šampion Grčke Olimpijakos je do svoja prva tri boda stigao u 95. minutu. Crveno-beli su prosto bili bolji od Francuza, ali su to dokazali tek u nadoknadi.

KONAČNI REZULTATI 1. kola za grupe A,B,C i D.

Grupa A

Red Bul Salcburg – Lokomotiva Moskva 2:2

Eder 19′, Soboslai 45′, Junuzović 50′, Lisakovič 75′

Bajern Minhen – Atletiko Madrid 4:0

Koman 28′, Gorecka 42′, Feliks (poništen gol – VAR)47′, Toliso 66′, Koman 72′


Grupa B

Real Madrid – Šahtjor 2:3

Tete 29′, Varan (autogol) 33′, Solomon 42′, Modrić 54′, Vinisijus 59′

Inter – Borusija Mehengladbah 2:2

Lukaku 49′, Bensebaini (penal) 63′, Hofman 85′, Lukaku 90′

Grupa C

Mančester siti – Porto 3:1

Luis Dias 14′, Kun Aguero (penal )19′, Gundogan 65′, Tores 73′

Olimpijakos – Marsej 1:0

Masuras (poništen gol – VAR) 52′, Koka  90+1′

Grupa D

Ajaks – Liverpul 0:1

Taljafiko 36′

Mitjiland – Atalanta 0:4

Zapata 26′, Gomez 36′, Murijel 42′, Mirančuk 89′


Najzanimljivija utakmica nas večeras čeka na Alijanc Areni, gde će aktuelni prvak Evrope dočekati odličnu ekipu Atletiko Madrida.

Bajern se nalazi u seriji od četiri pobede zaredom, dok Atletiko još nema poraz u novoj sezoni.

Bilo je upitno na početku da li će se meč na kraju održati, zbog toga što je potvrđeno da je Serž Gnabri pozitivan na koronavirus, ipak na kraju je od strane UEFA potvređeno odigravanje meča.

Foto: Printscreen/Sofascore

Večerašnji program su otvorili svojim mečevima Real Madrid i Šahtjor, odnosno Red Bul Salcburg i Lokomotiva iz Moskve.

U Grupi A se manje više zna ko je glavni favorit za prvo mesto, naravno u pitanju je ekipa Bajerna koja će odbranu titule započeti protiv Atletika. “Jorgandžije” su odlično krenule u Španiji i mogle bi ozbiljno da namuče prvaka Evrope.

Real Madrid će predstavljati glavnog favorita u grupi B, prikrajka bi svoju šansu mogli da traže i Inter i Borusija Mehendladbah, što se Šahtjora tiče, ne treba ih potcenjivati.

Grupa C nam opet daje grupu sa jednim izrazitim favoritom, ipak čini se da Mančester sitiju neće biti toliko lako, s obzirom na onakvo otvaranje sezone u Engleskoj. Marsej, Porto i Olimpijakos mogli bi skoro pa ravnopravno da se bore za to drugo mesto, možda mala prednost ide na Francuze.

Veoma zanimljiva je grupa D, u kojoj se nalaze Liverpul, Atalanta, Ajaks i Mitjiland. Danci su očigledno potpuni autsajder, dok je Liverpul na početku bio prvi favorti. Ipak, povreda Van Dajka mogla bi da da šansu Ajaksu i Atalanti da naprave malo iznenađenje.

UEFA dala završnu reč: Doneta KONAČNA odluka o odigravanju meča Bajern – Atletiko

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar