Počinje ciklus besplatnih koncerata: Zvuci džeza će odjekivati Beogradom

Serijal "Džez za dž" počinje 10. oktobra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Jens Thekkeveettil

Ciklus besplatnih koncerata “Džez za Dž” počinje novu sezonu od 10. oktobra nastupom Časlav Šehović Kvarteta u Domu omladine Beograda, kao koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, a u slučaju kiše, nastupi će biti u Centralnom holu. Posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da slušaju značajne domaće džez izvođače, pri čemu ovaj ciklus koncerata ima za cilj stvaranje nove džez publike, posebno među mladima, i pruža podršku domaćoj džez sceni.

Pozirao je sa Čolom i Davorinom: Dečak sa slike je danas popularni roker, da li ga prepoznajete?

Osmo izdanje serijala “Džez za DŽ” 10. oktobra otvoriće spomenuti Časlav Šehović Kvartet, novi bend na domaćoj sceni, sastavljen od učenika džez odseka Muzičke Škole Stanković. Na repertoaru će biti čuvene kompozicije legende džeza Majlsa Dejvisa, kao i Henka Moblija, Džona Skofilda i drugih.

Sledeće subote, 17. Oktobra, na programu je sastav “Bosque” , nastao u Beogradu sredinom 2015. godine, čiji je frontmen Miloš Bosnić, kontrabasista iz Beograda.

Bog se zove Fredi: Britanci bolje znaju početak “Boemske rapsodije” od prvih stihova Biblije



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar