INTERVJU VLADIMIR SILAĐI

Srpski Džejmi Vardi za Objektiv: Gol Partizanu NAJDRAŽI, Španija IDEALNA destinacija!

Najbolji strelac Linglong Superlige o počecima u Bačkoj Topoli i budućnosti u reprezentaciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/partizan.rs

Crvena zvezda je novi-stari šampion Srbije, Kup će osvojiti Partizan ili Vojvodina, ali je jasno ko je obeležio sezonu u domaćem fudbalu.

To je TSC, novajlija u eliti, koji je u premijernoj godini u najvišem rangu stigao do četvrte pozicije i mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Iako treneri nikada neće izdvojiti pojedinca kog smatraju najzaslužnijim za uspehe tima, kada pogledamo klub iz Bačke Topole, ne možemo, a da ne primetimo dva imena.

Nenad Lukić i Vladimir Silađi. Ubedljivo najubojiti tandem Superlige, koji je zajedno postigao 32 gola.

I dok smo prvopomenutog godinama unazad gledali na terenima širom zemlje u dresovima Rada, Borca, Inđije… Silađi je bio daleko od TV kamera. Što njegovu priču čini interesantnijom.

“Kad sam došao u Bačku Topolu, govorilo se da će TSC jednog dana da izraste u veliki klub. U to, na početku, nisam iskreno verovao jer smo tad bili treći rang, tačnije srpska liga. Kako je vreme odmicalo, počeo sam da verujem u  priče da TSC želi da napravi nešto u fudbalskom svetu što će da odjekne. Iz godine u godinu smo napredovali i danas smo tu gde jesmo, mislim apsolutno zasluženo”, kreće razgovor za Objektiv đak akademije FK Vojvodina.

Iako je TSC još u Prvoj ligi Srbije pokazao kvalitet i ambiciju, jasno je da je malo ko očekivao da ekipa može da napravi ovakav podvig, uz to i da ima najbolje strelce lige. Pogotovo što je u jednom momentu, tim Zoltana Saba bio i lider na tabeli.

“Iskreno, nisam se nadao ovom rezultatu. Bilo je priče da je za nas, kao debitante, najbitnije da ostanemo u ligi, ali kako je vreme odmicalo sve više smo verovali u sebe i da možemo više od toga. Iz dana u dan su nam rasli apetiti, jer smo pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama prvenstvu”.

Dva meča posebno pamti. Doduše, jedan je bio ključan za plasman u najviši rang, dok je drugi odigran u Senti, a gostovao je velikan iz Beograda.

“Prvi je iz prošle sezone protiv Javora, kada sam dao dva gola i u tom momentu smo napravili razliku nad konkurentom za ulazak u Superligu. Druga utakmica je protiv Partizana, gde sam postigao gol, ali nažalost nismo slavili na kraju”. Gol u duelu sa crno-belima bio mu je jubilarni 10. u sezoni, a u završnici je postigao još šest, što mu je donelo epitet prvog golgetera šampionata.

“U početku je za mene delovalo nemoguće da pored igrača Zvezde, Partizana i Vojvodine završim kao prvi strelac lige, ali i u toj situaciji, kako je vreme prolazilo, počeo sam da verujem da mogu to da učinim”, dodaje Silađi na priču o velikom individualnom uspehu.

On, saigrač Nenad Lukić i ofanzivac Javor-Matisa, Nikola Petković, šampionat su završili sa po 16 datih pogodaka i na kraju podelili laskavo priznanje.

Vladimir Silađi je rođen pre 27 godina, a 2016. ga je put iz Čelareva doveo do Bačke Topole. Pre toga je takođe nastupao isključivo za vojvođanske timove, Timok, Slogu iz Temerina i Proleter i to u nižim rangovima srpskog fudbala. Usled takvog razvoja, sjajnog golgeterskog učinka, odnosno takozvane “Cinderella story”, usledila su poređenja sa engleskim reprezentativcem Džejmijem Vardijem.

“Za nadimak sam načuo samo, naravno da mi imponuje, jer tako veliku stvar uraditi u engleskom fudbalu nije lako. Naravno da prija poređenje sa svakim velikim igračem koji je ostavio neki trag u fudbalu. Što se konkretnih sličnosti tiče, mislim da postoje neke sitnice”.

I dok je Vardi uveliko predvodnik navale engleskog nacionalnog tima, poziv na adresu Vladimira Silađija još nije došao. Ukoliko selektor Ljubiša Tumbaković ne odreaguje na vreme, može se desiti da neko drugi ugrabi priliku.

“Što se tiče reprezentacije, svakako da je san svakog fudbalera da nosi dres svoje države. Rado bih se odazvao, jer bi to bila velika čast za mene. U slučaju da ne dobijem poziv, a da me reprezentacija Mađarske kontaktira, odazvao bih se njima”, potvrđuje za Objektiv da ne bi imao ništa protiv da krene stopama Nemanje Nikolića, rođenog Senćanina, koji igra za naše severne susede.

Što se klupske budućnosti tiče, leto tek dolazi, samim tim i prelazni rok.

“Ne razmišljam još o ponudama, ali naravno da bih u nekom trenutku voleo da odem u inostranstvo. Ako bih mogao da biram destinaciju, odnosno koje lige smatram za idealne, to bi u mom slučaju bile Španija, Holandija i Belgija”, apostrofira Silađi prvenstva gde se forsira napadački fudbal, što je potpuno očekivano u njegovom slučaju i zaključuje priču za Objektiv.

TSC će novu sezonu krenuti, kako je trenutno planirano, krajem jula u Linglong Superligi, dok će premijerni meč na međunarodnoj sceni odigrati 27. avgusta, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar