SNS: Nove dirigovane pretnje predsedniku, nadležni da reaguju

Više zvaničnika Srpske napredne stranke reagovalo na nove pretnje Aleksandru Vučiću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Zestić

Više zvaničnika SNS osudilo je danas nove pretnje upućene predsedniku Aleksnadru Vučiću i njegovoj porodici i pozvalo nadležne državne organe da reaguju i sankcionišu odgovorne.

Potpredsednik Gradskog odbora Beograd i član Predsedništva Srpske napredne stranke Milosav Miličković, ocenio je da taman kada mislimo da su ludilo i nasilje u SzS dostigli svoj vrhunac, doživimo još jedno neprijatno iznenađenje i još luđu pretnju.

“Skandalozno je šta sebi dopuštaju Ðilasovi, Jeremićevi i Boškovi sledbenici”, kaže Miličković.

On smatra i da su sve pretnje organizovane i dirigovane, pa smo tako juče imali pretnje Vesne Pešić i Boška Ovradovića, a danas je to ludilo pojačano izjavom Slavka Tatića koji je rekao “samo mrtvi Vućići su dobri Vućići”.

On je najoštrije osudio sve pretnje kojima se zastrašuju svi građani Srbije, a život predsednika Vučića i članova njegove porodice ugrožava, saopšteno je iz GO SNS.

Predsednik Odbora za koordinaciju službi bezbednosti Igor Bečić upitao je tuzilaštvo da odgovori da li se nekažnjeno u Srbiji po ko zna koji put može otvoreno pozivati na ubistvo predsednika Republike.

“Predsednik Vučić je ponovo, ko zna koji put, preuzeo na sebe da govori otvoreno o ozbiljnim nepopularnim temama bez straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Upirući prst u ozbiljne kriminalce, prozivajuci ih po imenu i prezimenu, javno i bez straha on je ocigledno uzbunio raznorazne duhove sveta kriminala. I samo nekoliko dana kasnije bivša demokratska uzdanica Vesna Pešić javno poziva na njegovo ubistvo”, naveo je Bečić u saopštenju.

On je upitao i d ali je poziv Vesne Pešić na njegovo ubistvo odgovor Vučiću na ukazivanje javnosti na činjenicu da je tužilac pustio šefa narko mafije Koraća da se slobodno šeta Beogradom i ugrožava našu decu.

“Da li je zaista moguce da je predsednik drzave usamljen u borbi protiv organizovanog kriminala i da ni jedan pravosudni organ nije spreman niti hrabar da se upusti u tu borbu i da radi svoj posao”, pita Bečić.

Član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke i predsednik Opštinskog odbora Vračar Nenad Ðorđević najoštrije je danas osudio kao monstruozne pretnje koje je uputio član DS-a sa Vračara Slavko Tatić i njegovu izjavu “samo mrtvi Vučići su dobri Vučići”.

“Ova poslednja u nizu pretnji pokazuje na šta su spremni oni koji mrze predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo zato što je stao na put kriminalu i korupciji koja je vladala Srbijom do 2012. godine i zato što vodi našu državu u bolju budućnost”, naveo je Ðorđević.

On je dodao da je Slavko Tatić poznat na Vračaru kao preletač iz SPO u stambenu komisiju DS, zarad ogromnih finansijskih interesa. Takođe, istakao se kao član Veća opštine Vračar u mnogim korupcionaškim afererama tokom njegovog mandata.

Nadam se da će reagovati nadležne institucije i da će biti pokrenuti postupci protiv Tatića i svih onih koji pozivaju na ubistvo predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ali i članova njegove porodice, naveo je Ðorđević.

Sekretar Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Aleksandar Marković kaže da se ludilo SzS nastavlja i danas. “Posle jučerašnjih pretnji Vesne Pešić i Boška Obradovića, danas imamo novu pretnju opasnu po život predsednika Vučića, samo što je današnju morbidnost izrekao Slavko Tatić”, napominje on.

Ocenjuje da su nasilje, pozivi na ubistvo i linč “očigledno ono oko čega se slažu, ali i utrkuju, predstavnici Ðilasovog SzS-a”.

Marković kaže i da je zgrožen besramnim i morbidnim pretnjama, koje su postale svakodnevnica, i pozvao pristojnu i modernu Srbiju da podigne svoj glas protiv toga.

Nadležne državne organe pozvao je da reaguju i konačno sankcionišu govor mržnje i pretnje koje se upućuju članovima Srpske napredne stranke, a pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj deci i porodici, jer kako ističe ovakav govor prevazilazi sve granice pristojnosti.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar