Postoji mnogo načina da iskoristite bajati hleb, od toplih sendviča do jela sa slaninom ili piletinom, a ovoga puta vam predstavljamo tri lagana recepta za ukusni zalogaj.
Lažna pica

Odlična, jednostavna i jeftina ideja za iskorišćavanje staroga hleba je spremanje pice od njega. Sve što vam je potrebno je nekoliko kriški hleba, sos od paradajza i dodaci po želji i popodnevna “grickalica” ili lagana večera će biti gotovi. Samo malo truda i kreativnosti potrebno je za spremanje ovog sjajnog jela.
Pohovani hleb sa cimetom – u obliku mafina

Od ovoga lakše ne može. Usitnjeni stari leb, jaja, šećer i ostale dodatke po želji, pomešajte u jednoj velikoj vangli i zapecite u kalupu za mafine. Ovaj recept je primer jednostavnosti sastojaka i pripreme, a rezultat je veoma ukusan doručak ili popodnevni zalogaj.
Desert od jagoda

Sezonski desert od jagoda, sira i starog hleba. Osim uz popodnevnu, odlično se slaže i uz jutarnju kafu kao slatki doručak. Jednom kada ga okusiš, svaki hleb u vašem domaćinstvu će biti namenjen upravo za pripremu ovog slatkiša.
Komentari (0)