Svetska premijera: Novo lice BMW Serije 5 i pomoć hibrida (FOTO)

Kompanija je objavila zvanične fotografije i tehničke detalje osvežene "petice"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BMW Promo

Najpozantiji simbol Minhena i Bavarske, posle piva, BMW održao je danas svetsku onlajn prezentaciju svoje nove, tačnije restilizovane, Serije 5.

Na premijeri su prikazani limuzina i karavan, na kojima su primetne manje kozmetičke promene, a nove modele odlikuju unapređna tehnološka rešenja i osveženi motori.

S prednje strane nove “petice” uočljivi su novi dnevni LED farovi sa “L” pokazivačima pravca, dok su i zadnje svetlosne grupe pretrpele izmene izgleda. Preoblikovan je i prednji branik, na kome je promenjen izgled usisnika za vazduh, dok su sa zadnje strane novi trapezoidni izduvi.

U ponudi i dva hibrida

Novi je izgled maske hladnjaka, na kojoj su tradicionalni “bubrezi” sada malo “zalomljeni” i bliže “povezani”. I pored toga što je minhenski proizvođač najavio da će “bubrezi” biti povećani u odnosu na starije modele, ne čini se da su ovde nešto mnogo veći u odnosu na prethodnika.

Enterijer je pretrpeo minimalne izmene, koje se uglavnom odnose na novi iDrive 7 multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale 12,3 inča, koji uključuje navigaciju, kao podršku za Apple CarPlay i Android Auto sistem za povezivanje sa pametnim telefonima. I instrument tabla je sada digitalizovna i dolazi sa još jednim 12,3-inčnim ekranom.

Kada su motori u pitanju, Serija 5 za 2021. dobila je novi “blagi hibridni sistem” od 48 volti, koji dolazi u kombinaciji sa gotovo svim benzinskim i dizel verzijama. U ponudi će se naći i dva “plug-in” hibrida.

Na dnu ponude je 520i sa četvorocilindričnim benzincem zapremine dva litra sa 184KS i 290Nm obrtnog momenta, uparen sa 8-stepenim Steptronic automatikom. Na vrhu se nalazi M550i xDrive koga pokreće V8 od 4,4 litra sa 530KS i obrtnim momentom od 750Nm.

Kao što je to kod bavarskih limuzina i red, sve verzije standardno dolaze sa pogonom na zadnje točkove, a kupcima je kod nekih verzija na raspolaganju i xDrive pogon na sva četiri točka.

Naravno, tu su i sportske M verzije, od kojih najsnažnija nosi oznaku BMW M550i.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar