Italijanska salata sa kockicama hleba jedna je od najukusnijih koju ćete probati, a mi vam donosimo recept za nju.
Sastojci:
– Pola vekne francuskog bageta (isečen na komade od 5 cm)
– 350 g čeri paradajiz
– 1 crveni luk, tanko narezan
– 1 glavica belog luka, presečenog po dužini
– 8 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
– so, biber
– 60 g parmezana
– 240 g sveže mocarele
– veza rukole
– veza svežeg bosiljka
– 2 kašike vinskog sirćeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite hleb, čeri paradajz, crni i beli luk sa 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, ½ kašičice soli i malo mlevenog crnog bibera. Pecite, protresajući pleh s vremena na vreme, dok hleb ne počne da dobija zlatnu boju, do 15 minuta.
Po sastojcima ravnomerno posipajte parmezan i nastavite da pečete, još desetak minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se malo ohladi, oko 10 minuta. Dodajte mocarelu, rukolu i bosiljak. Prelijte sirćetom i sa 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite sa pola kašičice soli i mešajte da se sjedini. Poslužite toplo.
Komentari (0)