Da li ste probali Pancanela salatu? Recept za italijanski specijalitet savršen za letnje dane

Italijanska kuhinja iznedrila je jedne od najboljih recepata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube/NOT ANOTHER COOKING SHOW

Italijanska salata sa kockicama hleba jedna je od najukusnijih koju ćete probati, a mi vam donosimo recept za nju.

Sastojci:

– Pola vekne francuskog bageta (isečen na komade od 5 cm)

– 350 g čeri paradajiz

– 1 crveni luk, tanko narezan

– 1 glavica belog luka, presečenog po dužini

– 8 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

– so, biber

– 60 g parmezana

– 240 g sveže mocarele

– veza rukole

– veza svežeg bosiljka

– 2 kašike vinskog sirćeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite hleb, čeri paradajz, crni i beli luk sa 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, ½ kašičice soli i malo mlevenog crnog bibera. Pecite, protresajući pleh s vremena na vreme, dok hleb ne počne da dobija zlatnu boju, do 15 minuta.

Po sastojcima ravnomerno posipajte parmezan i nastavite da pečete, još desetak minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se malo ohladi, oko 10 minuta. Dodajte mocarelu, rukolu i bosiljak. Prelijte sirćetom i sa 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite sa pola kašičice soli i mešajte da se sjedini. Poslužite toplo.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!