ЈЕДНОСТАВНИ РЕЦЕПТИ

Брза јела са пилетином – Пет лаганих рецепата

Оригинални начини да спремите вашу омиљену врсту меса

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
jela sa piletinom
Фото: пиxабаy/Ананyа440

Пилетина је некима омиљена врста меса, неки је чак ни не сматрају месом зато што је толико лагана. Оно што је сигурно јесте да је пилетина изузетно хранљива, има обиље протеина. Она има одличан укус, небитно да ли је кувана у супи, грилована, печена, да ли је састојак оброк салате, кад су у питању јела са пилетином – нема грешке.

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс

Дошло нам је лето (иако не календарски), што значи да је идеално време за лаганије оброке, салатице, чорбице и томе слично. Тежи оброци се углавном везују за зиму. А како је пилетина лагана, не оптерећује стомак, лако се вари, а има обиље хранљивих намирница, морате је уврстити у свој дневни мени.

Ови рецепти вам могу дати идеју шта да скувате за ручак, али и за лагану вечеру. Како год да је спремите, несумњиво је да ће оброк бити укусан, јер пилетина је класика и са њом је тешко погрешити.

Јела са пилетином – рецепти за ручак

Најпре ћемо дати неколико предлога шта да спремате за ручак. Ова јела се спремају брзо и лако, те вам неће одузети много времена, а добићете укусан оброк који ће одушевити читаву породицу.

Пилетина у рерни са тестенином

Биће вам потребни следећи састојци:

– 350 грама макарона,

– кашичица соли,

– 500 грама пилећих груди,

– 200 милилитра павлаке за кување,

– 250 грама чери прадајза,

– 100 грама ренданог кашкаваља,

– 250 милилитра бујона,

– веза младог црног лука,

– половина везе першуна, ситно сецканог,

– прстохват бибера.

Фото: Фреепик/8пхото

Припрема: Први корак је да скувате тестенину у лонцу. У литар и по воде додајте кашичицу соли, мало маслиновог уља и оставите да вода проври, потом у врелу воду ставите макароне и оставите их неколико минута да се скувају. Воду процедити, пропрати макароне хладном водом, како би се испрао скроб и одложите са стране.

Пилеће филете најпре добро оперите под млазом топле воде, а потом исеците на коцке. А потом зачините са соли и бибером. Можете додати још неке зачине као на пример босиљак или влашац, ако волите зачињенија јела.

Пробајте нешто ново и СЛАСНО: Пљескавице од пилећег белог меса (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)

Следећи корак је оперете, очистите и исецкате црни млади лук. Ставите најпре пилетину да се пржи на лаганој ватри, па тек онда додати црни лук. Пилетину динстати док не порумени. Затим у тигањ ставите бујон и павлаку за кување. Кувајте на тихој ватри пар минута.

Фото/Принтсцреен/YоуТубе Летина Кухиња / Лета’с Китцхен

А док се кува загрејте рерну на 200 степени.Исецкајте ситно чери парадајз помешајте са смесом, преспите у дубљи плех, помешајте са скуваним макронама и по свему поспите рендани качкаваљ. Пеците око 15 минута, док макароне не порумене.

Док се пече исецкајте свежи першун што ситније и када извадите пилетину са макаронама из рерне, прекријте першуном. Пилетина у рерни је многима баш зато омиљени оброк, јер је једноставна и увек укусна.

Пилетина у сосу од сенфа са печуркама

За припрему овог јела са пилетином ће вам бити потребно свега 30 минута. Ово су састојци:

– једна главица црног лука,

– 3 пилећа батака без костију,

– 200 грама шампињона,

– 50 милилитра павлаке за кување,

– 50 грама печеног кикирикија,

– кашика сенфа,

– со, бибер, першун, зачини по жељи.

Фото: пиxабаy/РитаЕ

Припрема: Опрати батаке под млазом топле воде, ставити у тигањ и онда зачинити са соли, бибером, першуном и осталим зачинима по жељи. Онда их пропржите уз повремено окретање, како би се равномерно испржили. Затим пребаците батаке у тањир.

За праве гурмане: Хрскава пилетина са сенфом и павлаком (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)

Тигањ проперите како остаци батака не би загорели и покварили укус. Насецкајте црни лук и шампињоне, убацити у тигањ и динстати док шампињони не пусте своју воду. Измрвите кикирики у сецку или га завијте у крпу па истуците чекићем. Комадиће кикирикија додати у тигањ па динстати још 5 минута.

У ову мешавину додајте пуну супену кашику сенфа. Сенф ће сосу дати необичну и препознатиљиву арому. Довољно је додати само мало сенфа у било које јело и оно ће одмах имати специфичан укус.

Фото: пиxабаy/Енгин_Акyурт

На крају у сос ставите батаке и кашиком распоредите сос преко целих батака. Јела са шампињонима и са пилетином јесу сама по себи занимљива, а сенф ће додатно допунити укус.

Јела са пилетином су обично веома једноставна и ово је једно од њих. Одличан је избор ако не желите да потрошите пуно времена на припрему оброка.

Хрскава похована пилетина са сусамом – цхицкен нуггетс

Бело месо рецепти – Укусна пилетина са поврћем

Неопходни састојци:

– 500 грама белог пилећег меса,

– 2 велике тиквице,

– 2 парадајза,

– 1 главица црног лука,

– 1 бабура,

– 4 кашике брашна.

Ово јело је посебно једноставно, јер све што вам је потребно јесте поврће и пилетина за укусан оброк. Оваква јела са пилетином су лагана и ако сматрате да се од њега не можете довољно најести, можете му додати скуван пиринач или кромпир.

jela sa piletinom
Фото: фреепик/азербаијан_стоцкерс

Скувајте пилеће месо и сачувајте воду у којој се кувало, требаће вам за касније. Ољуштите и исеците тиквице на колутове и додајте их у плех на који сте претходно ставили пек папир. Очистите и исецкајте колутиће црног лука и ситно сецкану паприку.

Преко свега тога додајте и парадајз који је исто исечен на колутове. Када се месо мало охладило исецкајте га на комадиће и равномерно распоредите по целом плеху.

Мало другачији ручак: Печена пилетина са црним ПИВОМ (РЕЦЕПТ)

У воду у којој се кувала пилетина додајте 4 кашике брашна и умутите бешамел сос. Пилетину са поврћем прелијте са сосом и оставите да се пече до 20 минута на 20 степени.

Фото/Принтсцреен/YоуТубе
ИГY ТХЕ ЦООК

Салата са пилетином

Јела са пилетином не би била то што јесу да у списак рецепата не додамо и једну салату са пилетином. Немојте да вас назив “салата” заварава, јер се можете сасвим лепо најести од ње, а да притом унесете велике количине поврћа и меса. Ово су одлични оброци ако живите брзо, немате времена да кувате, а желите да се храните здраво.

За ову укусну салату ће вам бити потребни ови састојци:

– 5 чери парадајза,

– 80 грама фета сира,

– 200 грама белог пилећег меса,

– пола шаке руколе,

– пола шаке бејби спанаћа,

– 50 грама скуваних макарона,

– 100 грама изренданог купуса,

– неколико листова свеже зелене салате,

– мало балзамико сирћета,

– со, босиљак, зачини по жељи,

– кашика маслиновог уља.

jela sa piletinom
Фото/Унспласх/донован_валвидиа

Припрема: оваква јела са пилетином можете сасвим прилагодити себи и свом укусу, ово је само предлог рецепта. Исеците пилетину на коцке, па затим пропржите на мало уља или још боље ставите на грил.

За то време у чинију ставити опрано и исечено поврће: спанаћ, руколу, зелену салату, чери парадајз и купус. Скувајте макароне, тако да их можете имати за неколико оброк салата и у чинију за салату ставите пар кашика. Исецкајте фета сир, додајте гриловану пилетину и помешајте све састојке.

Пилетина у сосу од павлаке, сенфа и КАРИЈА је нешто што морате да ИСПРОБАТЕ (РЕЦЕПТ)

Након тога салату прелити са балзамико сирћетом, маслиновим уљем, додајте со, босиљак, по жељи грануле белог лука или бибер. Пријатно!

Фото: Пиxабаy/ЈиллWеллингтон

Јела са пилетином – укуси оријента

Пилетина не испада само добро у домаћој кухињи, она се често среће и у кинеској храни и храни далеког истока. Ово јело захтева много састојака, али је изузетно укусно и неће вам одузети много времена.

– 400 грама пилећег меса,

– 1 средња тиквица,

– 1 бабура,

– један млади црни лук,

– 1 млади бели лук,

– 100 грама чери парадајза,

– 300 грама кускуса,

– кашичица куркуме,

– кашичица млевеног кардамома,

– пола кашичице цимета,

– пола кашичице млевеног мускатног орашчића,

– пола кашичице млевеног кима,

– пола кашичице млевеног кима,

– 4 кашике маслиновог уља,

– мало алеве паприке, љуте туцане паприке, бибера, першуна (сувог или свежег) и со.

Jela sa piletinom
Фото: пиxабаy/Еинладунг_зум_Ессен

Прирпема: Најпре скувајте кускус у пола литре воде, кува се у врелој води од 5 до 10 минута. Исеците пилетину и поврће. У тигањ додајте мало маслиновог уља, а онда и пилетину па црни лу, бели лук, парадајз, паприку и тиквицу.

Бацате ПИЛЕЋЕ КОСТИ у ђубре? Ужасна грешка!

Склоните кускус са рингле и наставите са пржењем поврћа и пилетине. Током пржења додајте све зачине, управо ће они пилетини дати оријентални укус. А кускус тек благо посолите, он сам по себи нема неки укус, него упија укус хране са којом се помеша. Ипак врло је хранљив и пун протеина и влакна.

У тањир сервирајте кускус и пилетину одвојено. Оваква занимљива јела са пилетином су неуобичајна, зато треба често да се играте са зачинима и пробате неке нове укусе.

Извор: Објектив.рс, Стварукуса.рс, рецепти.цом

Коментари (0)

Оставите коментар

    Тренутно нема коментара. Будите први који ће коментарисати!

Издвојено за вас