“Neće biti novog Majdana u Srbiji!”: Brnabić o večerašnjem nasilnom ponašanju opozicije

"Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Premijerka Ana Brnabić je, gostujući u Hit tvitu na televiziji Pink, rekla da je važno napomenuti da je predsednik Srbije u zgradi Predsedništva, na 80 metara od ovih nasilnika, dodaje da je najvažnije da će se sačuvati mir i obnoviti sve ono što su oni rušili večeras.

– Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi – rekla je Brnabić.

Kako kaže, pripadnici MUP-a su sačuvali mir, bili su suzdržani i imali su instrukcije da ne reaguju kako niko ne bi bio povređen.

Brnabić je rekla da je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja naroda. Dodaje da ovo jeste pokušaj Majdana, da je ovo mržnja i nasilje i ono na šta su upozoravali sve vreme tokom izborne kampanje.

– Upozoravala sam da oni ne mare za kampanju, izbore i rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da građani znaju da je lično razgovarala sa svim stranim diplomatama zapadnih zemalja sa željom da ih upozori na ovo.

– Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti. Smejali su se, i kao što je predsednik rekao, neko je shvatio ozbiljno, neko je želeo da pomogne, a mnogi su znali i nisu želeli da pomognu – rekla je Brnabić.

Kako kaže, važno je da se zna da će u ovoj zemlji o tome kuda ova zemlja ide odlučivati narod ali na izborima demokratskim putem, dodaje da će tu izbornu volju poštovati i da neće biti novog Majdana u Srbiji.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar