Stručnjak za nekretnine o TRAGIČNOJ EKSPLOZIJI U SMEDREVU: Jedna stvar je mogla da promeni sve

Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine je odgovorila na pitanje zbog čega stanodavac ne može jednostavno da izbaci stanare koji ne plaćaju kiriju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/192_rs

U Smederevu se dogodio tragičan incident u kojem je stanodavac aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi gde je izdavao stan podstanarima. Incident se verovatno, prema rečima njegovog rođaka, dogodio zbog duga podstanara od 7.000 evra za neplaćene račune i promene brave na stanu.

Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine, gostovala je u emisiji Puls Srbije gde je govorila o ovom događaju, ali i odgovorila na pitanje zbog čega stanodavac ne može jednostavno da izbaci stanare koji ne plaćaju kiriju.

– Ako ste regulisali ugovorom, odmah će te ga iseliti. Međutim, ukoliko idete na poverenje, a ovaj čovek je išao na poverenje, onda ne postoji pravni način da ih isterate jer su ta lica u posedu stana. Jedino je ugovor pravni osnov koji nas štiti – rekla je Tasić i dodala:

– Vi kada overite ugovor kod notara, on ga ne šalje poreskoj upravi. Dakle, vi tom overom ne postajete poreski obveznik. Vi ste poreski obveznik samim tim što nepokretnost dajete u zakup i dužni ste kao savestan građanin da prijavite da ostvarujete prihod od te nepokretnosti. Tu su ljudi u zabludi. Vi morate biti savesni i otići u poresku upravu, ali to nema nikakve veze sa sačinjavanjem ugovora i njegove overe. Jer vi na taj način štite sebe i svoju imovinu.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar