Bogati gazda Denvera, težak 13 milijardi dolara, progovorio o svojoj najpametnijoj investiciji – JOKIĆU

Vlasnik čak devet sportskih klubova širom sveta nije štedeo pohvale na račun Jokića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto Youtube printscreen

Superbotati vlasnik Denver Nagetsa, američki milijarder Sten Kronke, presrećan je zbog istorijskog uspeha koji je napravila njegova franšiza.

Tim iz Kolorada je u četvrtom meču finalne serije NBA lige savladao na gostovanju Majami rezultatom 108:95, poveo sa 3:1 u finalu i sada ih samo jedan trijumf deli od istorijskog uspeha – osvajanja šampionskog prstena.

“Ova organizacija u 47 godina dugoj istoriji nije osvojila ligu, i svi u gradu su uzbuđeni. Izgradili smo tim koji konačno imamo, na sjajnim igračima poput Jokića i Mareja. Draftovali smo talente poput Portera i Brauna ove godine. To je sjajna grupa momaka i srećan sam zbog njih”, rekao je Kronke.

Vlasnik čak devet sportskih klubova širom sveta nije štedeo pohvale na račun svoje “najbolje investicije” – Srbina Nikole Jokića.

“Jokić je nešto najimpresivnije što sam ikada video. Dosta sam gledao košarku, igrao sam košarku, volim taj sport, moj sin je igrao na odličnom nivou… Nikola Jokić je nešto najimpresivnije što sam ikada video u košarci, on je neverovatan igrač”, rekao je oduševljeni Kronke.
Ovaj uspešni američki biznismen je veliki ljubitelj sporta. Pored Denvera u svom vlasništvu ima NFL tim Los Anđeles Remsa, Kolorado Avalenš koji se takmiči u hokejaškoj NHL ligi, fudbalski tim Kolorado Repids koji nastupa u MLS. Vlasnik je Ženskog fudbalskog kluba Arsenal, jednog tima u hokeju na travi, kao i dve ekipe koje se takmiče u e-sportu.
Prema Forbsovoj listi, Kronke je “težak” čak 12,9 milijardi dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnes isika blog (@agnesisikablog)

Svoju kompaniju “Kronke grup” je osnovao 1983. godine, a bogatio se poslovima sa nekretninama, gradeći tržne centre i stambene zgrade. Vremenom je razvio kompaniju koja je specijalizovana za razvoj prigradskih delova, odnosno izgradnju nekretnina u rubnim delovima gradova, a ta firma je procenjena na dve milijarde dolara.

Kronke je vlasnik rančeva širom Amerike ukupne površine 850.000 hektara. Časopis “Lend riport” ga je rangirao kao devetog najvećeg zemljoposednika u SAD. Vlasnik je i jedne televizije koja je specijalizovana za lov i ribolov.

Bogati Amerikanac je u sport ušao 1999. godine kada je osnovao “Kronke Sports end entertajment”. Vlasnik je dvorane u kojoj nastupaju Denver Nagetsi, kao i stadiona na kome igraju Repidsi. Ujedno je vlasnik TV kanala koji ima ekskluzivna prava na prenos utakmica njegovih timova, takođe i kompanije za prodaju karata za utakmice klubova u njegovom vlasništvu.
Kronke je 2000. godine postao vlasnik Denver Nagetsa.

Inače, Amerikanac ne važi za osobu koja se često pojavljuje u medijima. Naprotiv, ima nadimak “Tihi Sten” jer ne voli da daje izjave i da se pojavljuje u javnosti. Retko kad se meša u svakodnevni rad svojih klubova.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar