Progovorile komšije i otkrile detalje skrivanja i hapšenja osumnjičenog oca: “Čuli smo ih da se smeju”

Kako se saznaje na licu mesta, muškarac kog kog se krio otac bavi se IT tehnologijama, u četrdesetim je godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Shutterstock/Ilustracija/MUP

Uroš Pašajlić, otac koji se tereti da je godinama kao roba držao ćerku (8) zarobljenu u stanu punom đubreta, uhapšen je juče na Karaburmi, u štek stanu svog prijatelja. Kako je “Blic” saznao od komšija, on je kod svog jataka došao pre tri dana, dok je policija aktivno tragala za njim. Do stana u kom je bio skriven došao je automobilom, koji je, lukavo, ostavio na početku ulice, pokušavajući da zavara trag.

– Videli smo da je došao pre neki dan, uredno nam se javio, mada smo ga mi viđali i letos, družio se sa momkom kod kog je došao – kažu komšije i dodaju:

– Nismo mogli da ga povežemo uopšte sa prvim fotografijama koje su izašle u medijima. Pogotovo ne da bi bio u stanju da uradi tako odvratnu stvar. Nije se pojavljivao na ulici otkad je došao tu. Sreli smo ga samo jednom da je izlazio iz stana, kada je otišao po ranac iz parkiranog automobila kojim se dovezao.

Međutim, Urošev prijatelj, koji ga je krio, nekoliko puta je išao u nabavku, objašnjavajući komšijama koje je sretao da mu je tu “neki drugar”.

– Čuli smo ih da se smeju i pričaju, da li su gledali televiziju ili nešto na kompjuteru, ne znam. Nisu pravili nikakvu galamu ili nered, sve je delovalo sasvim normalno. Generalno momak koji ga je krio nije nikada pravio probleme, iako je pre nekoliko godina deportovan iz Nemačke, ali ne znam zbog čega – navodi čovek koji živi u komšiluku.

Kako se saznaje na licu mesta, muškarac kog kog se krio otac bavi se IT tehnologijama, u četrdesetim je godinama, u Nemačkoj ima rodbinu, a u Beogradu živi veoma skromno. Uhapšenog oca znao je već neko vreme, ali nije poznato, kako kažu komšije, da li je uopšte znao da Uroš ima ćerku koju drži zatočenu.

– Danas oko 17 časova videli smo grupu ljudi koja obilazi kraj, pa su ušli i u dvorište. Izašli smo da pitamo da li je sve u redu i šta im treba, bili su to policajci u civilu, koji su tražili tog Uroša. Pokazali su nam sliku i rekli smo da smo ga videli pre neki dan, ali ne znamo da li je i dalje tu – objašnjava sagovornik.

Policajci su potom pozvonili na vrata štek stana, ali niko nije otvarao. Onda su počeli da lupaju, pa je Pašajlićev jatak otvorio vrata. Ubrzo zatim čulo se glasno pitanje “gde je on”, jer se Uroš, očigledno krio. Inspektori su ga vrlo brzo pronašli.

Otac je uhapšen bez ikakvog opiranja, a dok su ga odvodili sa lisicama na rukama samo je ćutao. Nakon što su njega odveli, nekoliko policajaca je ostao sa muškarcem čiji je stan, kog su ispitivali.

Komšije kažu da su čuli preturanje, lupanje fioka, te sumnjaju da su inspektori tražili još neke dodatne dokaze.

– U šoku smo da je takav čovek bio u našem kraju danima i zaista smo ga znali iz viđenja, ali ne znamo što je on uopšte pristao da ga krije. A znao je sigurno da ga policija traži, sigurno je pročitao u novinama. Ne znamo šta će sada biti sa njim – zaključili su razgovor uplašene komšije.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar