Jokić objasnio ko je pravi MVP NBA lige! Denver pregazio Milvoki i pokazao ko je broj jedan (VIDEO+FOTO)

Mučio se u šutu za tri poena, ali je za dva bio veoma siguran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Košarkaši Denvera savladali su Milvoki rezultatom 129:106 u utakmici najboljih ekipa Istočne i Zapadne konferencije.

Nikola Jokić briljirao je u dresu Nagetsa, od prvog minuta je bio maestralan, agresivan i kada je takav, onda ne postoji odbrana koja može da ga sačuva.

Mučio se u šutu za tri poena, ali je za dva bio veoma siguran, dominirao je protiv Bruka Lopesa, jednog od najboljih defanzivaca lige, a ništa mu nije mogao ni Bobi Portis.

Jokić je utakmicu završio sa 31 poenom, šest skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Džamal Marej sa 26 poena, Porter junior ubacio je 19, a Braun i Kaldvel-Poup devet poena.

U poraženom timu istakao se Janis Adetokumbo sa 31 poenom, ali samo sedam u drugom poluvremenu. Drugi period bio je i ključan za konačni rezultat, Denver je oduvao Milvoki u drugih 24 minuta i zasluženo je pobedio.

Od starta duela gledali smo odličnu utakmicu, pogađalo se u visokim procentima i navijači u dvorani, kao i oni kraj malih ekrana, uživali su igri oba tima. Nikola Jokić i Janis Adetokumbo veoma dobro su ušli u susret, ali je prva četvrtine pripala Džamalu Mareju.

Plejmejker Nagetsa postigao je 18 poena u prvih dvanaest minuta igre, međutim, na kraju deonice gosti iz Viskonsina imali su pola koša prednosti, 37:38.

Stara boljka Denver Nagetsa videla se i početkom druge četvrtine… Bez Nikole Jokića nije bilo mnogo ideja, pa su Baksi to iskoristili i preko Grejsona Alena stigli su do maksimalnih +8, 40:48.

Meloun je ubrzo vratio Jokića u igru i do kraja prvog poluvremena Denver je bio sve vreme u zaostatku. Preko Jokića i Portera uspeli su da se vrate u egal, ali se na pauzu otišlo sa tri poena prednosti Milvokija, 63:66. Srpski košarkaš posebno je bio raspoložen na niskom postu i zadavao je velike muke Bruku Lopesu.

Jokić je u prvom periodu imao 17 poena, dva skoka i pet asistencija, Marej je postigao 20, a Porter 12 poena. Kod Baksa, Janis se izdvojio sa 24 poena i on je bio jedini dvocifren u gostujućem sastavu.

Denver je u trećoj četvrtini zaigrao sjajnu odbranu, pre svega na Janisu Adetokumbu i rezultat se brzo video na semaforu. Nagetsi su preuzeli kontrolu nad utakmicom, Jokić je igrao veoma dobro i sve se odvijalo po volji domaćina.

Srpski košarkaš bio je nerešiva enigma za visoke igrače Milvokija, Lopesa i Portisa, koji su se često svađali sa arbitrima jer su bili nezadovoljni odlukama sudija. Dosta tenzije viđeno je u ovom periodu, a pred poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 97:85.

Jedan od ključnih igrača u ovom periodu bio je Džef Grin. Pogodio je trojku na isteku treće deonice za 97:85, a zatim je početkom četvrte izveo jedno od najboljih zakucavanja sezone stavivši “na poster” Janisa Adetokumba.

Milvokiju nije bilo povratka nazad. Denver je igrao sa više energije, jednostavno su bili spremniji za ovaj susret i do kraja su samo uvećali prednost.

Prvo poluvreme bilo je fenomenalno, igrala se egal košarka, ali je u drugom na terenu postojao samo jedan tim – Denver.

Nagetsi su ovim trijumfom poslali ozbiljnu poruku ostatku lige, pošto su pošto su u prethodnom periodu zaređali nekoliko neočekivanih poraza, ali ovakvim trijumfom jasno stavljaju do znanja ko je prva ekipa Zapada.

 

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar