Devojka umalo UBILA ukućane dok je ČISTILA kuhinju: Ovo svi imamo u domu, a može biti jako opasno

Pomešala je dve supstance koje nikako ne idu zajedno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedna mlada žena je otkrila da mešanje sredstava za čišćenje ponekad može imati smrtonosne posledice. Srećom, ovaj put je još i dobro prošla, imajući u vidu da je oslobodila otrovni gas u kući.

Tiktokerka iz SAD pod nalogom @silkalmondmilk_ers ispričala je kako je čistila kuhinju sirćetom i varikinom prošlog meseca, da bi na kraju provela Božić zaključana u sobi sa svojom porodicom, koja je hitno pozvala službu za otrove da bi im rekli šta da preduzmu.

Snimak iz sobe sa babom i dedom sakupio je 21,4 miliona pregleda, a nastao je neposredno nakon teške lekcije iz hemije.

@silkalmondmilk_ers My grandparents were just gassed to be spending time with us #christmasspirit #stupidity ♬ original sound – Samantha 😉

Naime, devojka je slučajno izložila sebe i svoje najmilije opasnoj koncentraciji hlora. On u blažim slučajevima iritira oči, nos i grlo, ali u kada se velika količina oslobodi u zatvorenom prostoru može izazvati smrt. To je posebno opasno u industrijskim postrojenjima, prilikom duže izloženosti.

Sirće je razblažena sirćetna kiselina, a natrijum hipohlorit je aktivni sastojak izbeljivača i varikine na bazi hlora. Mešanjem ova dva nastaje oslobađa se hlor u obliku gasa.

Ako se to dogodi, lekari preporučuju otvaranje prozora i vetrenje prostorije što je pre moguće.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar