Partizan u velikom problemu: Crno-belima preti izbacivanje u treću ligu!

Veliko je pitanje mogli da se izvuku iz ovog haosa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Košarkaška liga Srbije, održala je u četvrtak sednicu na kojoj je tema bio i slučaj Partizana, odnosno to što crno-beli prošle godine nisu igrali domaće prvenstvo.

Pominje se čak i izbacivanje Partizana dva ranga niže, odnosno u treću ligu, a direktora KLS-a Aleksandar Grujin je u razgovoru za “Telegraf” potvrdio da je održana sednica, kao i da je Partizan bio jedna od tema, ali da će tek na narednoj sednici biti i na dnevnom redu, kada bi trebalo da bude doneta i odluka.

– Danas smo imali sednicu predsedništva, i razgovaralo se o statusu Sloge iz Kraljeva, koja je veoma problematična, jer nije odigrala jednu utakmicu KLS. Zbog toga je bila zakazana sednica, i isključivo to je bila tačka dnevnog reda. Prisutan je bio i gospodin Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika – rekao je Grujin za “Telegraf”, a zatim dodao da je uporedo sa tim jedna od tema bio i Partizan.

– Povela se i priča oko statusa Partizana, i jednostavno, pričom o tome kako KSS pet meseci nije odgovorio na zahtev KLS, došlo se do zaključka, i svi prisutni članovi su bili za predlog da se u narednom periodu zakaže sednica, na kojoj bi se razgovaralo, i donele odluke vezane za status Partizana. Verujem da ćemo već sutra imati termin sednice, ali nadam se da će u narednih sedam dana biti neki rok za to. Biće pozvani svi članovi predsedništva, kao i predstavnik KSS – rekao je Grujin, koji ističe i da su za ovu sednicu svi dobili poziv, ali da se predstavnici Partizana i Borca iz Čačka nisu pojavili.

– Svi su i za današnju sednicu bili pozvani, međutim članovi Partizana i Borca nisu bili prisutni.

Grujin je potom upitan i zbog čega se o Partizanu pričalo tek sada, neposredno pred derbi u Evroligi, ali i pred predstojeći Kup Radivoja Koraća koji je na programu od 15. do 18. februara.

– Pričali smo o Slogi iz Kraljeva, a onda se povela priča o aktuelnim dešavanjima, kako u Ligi, tako i u predstojećim takmičenjima, i jednostavno je to ostalo nešto što je ostalo nerešeno. Iako je Savez imao nekoliko sednica UO, to nije stavljeno na tačku dnevnog reda, i jednostavno, članovi predsedništva su jednoglasno podržali predlog da na narednoj sednici koja se bude održala, tačka dnevnog reda bude i status Partizana. Takođe, podržali su Statut, koji nam je veoma bitan. Kakva će odluka biti, videćemo, ali kakva god ona da bude, nije konačna, jer na nju postoji pravoožalbe, i u tom slučaju na to pitanje odgovara Skupština.

– Što se tiče predsedništva, sednica će sigurno biti održana pre Kupa Radivoja Koraća, ali nakon toga, ukoliko bilo ko bude imao žalbu, rok za to je 15 dana. U koje ćemo rokove ulaziti, zavisi od toga da li će uopšte biti potrebe za žalbu. Bilo je tu još nekih tema, o predlozima i promenama. Svakako, ovo je pitanje koje treba da se reši. Da li je tajming dobar ili ne, ne znam, ali je to iskočilo kao pitanje koje treba da se reši – zaključio je Grujin u razgovoru za “Telegraf”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar