Danas NASTAVAK suđenja Miroslavu Miki Aleksiću: Treći pokušaj učitelja glume da iznese odbranu

Miroslav Aleksić istakao je da je njegova "jedina namera i želja da argumentovano kaže da ono za šta se tereti nije moguće"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Suđenje profesoru glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za seksualno zlostavljenje četiri polaznice svoje škole zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu.

Poslednje rečište, sredinom septembra, bilo je odloženo jer je optuženi imao zdravstvenih problema. To je potvrdio njegov advokat Zoran Jakovljević koji je sudu priložio lekarsku dokumentaciju.

Zanimljivo je i to da je i ročište pre ovog na kojem je Aleksić počeo da iznosi svoju odbranu, prekinuto je zbog dojave o postavljenoj bombi u Palati pravde.

Podsećanja radi, optuženi je pred sudom govorio o Ivi Ilinčić.

– Pričaću o epizodi koju sam nazvao “Izgubljena u vremenu Iva Ilinčić”. Ona je četiri i po godine pokušavala sve da potisne ubeđujući sebe da se to nije dogodilo, da to nije istina. Istakla je da je, kada je krenula na terapiju, počela da misli svojom glavom i spoznala istinu. Posle 6 godina Iva se našla u vremenu, ali pre svega u medijskoj kampanji “Nisi sama” – rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić istakao je da je njegova “jedina namera i želja da argumentovano kaže da ono za šta se tereti nije moguće”.

– Iva je dolazila redovno, bila je vedra. Od 100 Ivinih reakcija, svih 100 je počinjalo sa ne razumem. Sve moje reakcije na njeno svedočenje bile su “ne razumem zašto”. Iva se spremala za akademiju na dodatnim časovima koje je imala sa mnom, ali su tu bila još dva momka. Upravo ta dva momka niko nije pozvao za svedoke. Nije pozvana ni Ivina najbolja drugarica, sa kojom je delila sve još od obdaništa. Iznose se sporne kvalifikacije za koje ne postoje dokazi. Ako moj studio, kao što sam rekao, nije škola glume, a ja nisam nastavnik, gde je tu zloupotreba položaja? – rekao je Aleksić.

On je dodao da Iva tvrdi da je 2013. godine Milena Radulović rekla da “Mika nije ono za šta se predstavlja”.

– Ona govori o prisećanju o tome šta je Milena rekla, a ne o svom sećanju. Ja ovde stojim kao kao čovek koji Ivu poznaje 15 godina. Potrudiću se da iznesem sve pozitivno kada je u pitanju Iva. Rečeno je da samo u kancelariji bili samo ona i ja, da nema očevidaca. Ja znam zašto su one rekle neke stvari i moje je da to iznesem. Ja sam svedok tih događaja, a po njihovim navodima i učesnik – istakao je.

Aleksić je napomenuo da je Ivina izjava početak slučaja koji se zove Milena Radulović.

– Dokazi o mojim namerama spominju se 13 puta, a 10 puta se navodno sve desilo u kancelariji, toj famoznoj prostoriji. Počinje sa onim čuvenim “pozvao ju je u kancelariju”. S druge strane, Iva je pet puta izjavila da je u kancelariju došla sama. Govorila je kako mi je rekla da želi da upiše glumu i naglašavala da je imala 17 godina. Ne osporavam njene izjave o akademiji, ali osporavam da je iskazivanje svih želja validan dokaz da je imala 17 godina – nastavio je svoju odbranu.

Pre ročišta koje je delom održano 23. juna, odložena su dva suđenja. Jedno iz razloga što je odsutan bio predsedavajući sudija, a drugi put zbog hirurške intervencije koju je imao Aleksić.

Aleksić je prethodno, 4. aprila, govorio o dve polaznice svog dramskog studija, J. V, M. Đ. i I. V.

On je, kao i na prethodnim ročištima, više puta citirao izjave iz optužnice, u čemu je potom prekinut. Na prekidanje je odgovorio da je “zadatak od početka bio da se ne zna šta je napisano u optužnici”, kao i da je “namera bila da se slučaj M. Đ. zaboravi”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar