Jedno od omiljenih srpskih letovališta NEPREPOZNATLJIVO: Ulice pretvorene u reke, vozila u moru (FOTO)

Muškarac (50) je pronađen mrtav nakon što se njegov automobil zaglavio u poplavljenom kanalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Harry Nakos

Fotografije katastrofalnog uništenja dolaze nam sa Krita nakon nevremena koje je u subotu ujutru pogodilo ovo grčko ostrvo, jedno od omiljenih letovališta mnogih ljudi.

U poplavama koje su pogodile ostrvo poginuo je 50-godišnji otac, dok i dalje traje potraga za ženom (50) koja je sa žrtvom putovala kolima.

Ulice su pretvorene u reke, kuće i prodavnice su uništene, omiljene plaže su nestale, a brojna vozila su završila u moru.

Muškarac (50) je pronađen mrtav nakon što se njegov automobil zaglavio u poplavljenom kanalu, dok je žena koja je bila sa njim u vozilu, nestala.

Ronioci tragaju za njom, a operacija je proširena i na more, prenosi grčka Protothema.

Njen suprug se nalazi na licu mesta od subote ujutru, nadajući se da će dobiti dobre vesti o ženi.

– Došao sam sa sinom da pomognem, ali u vozilu smo pronašli samo mrtvog muškarca, moja žena je nestala. Samo želim da je živa – rekao je on.

On učestvuje u potrazi za svojom ženom i moli se da je pronađu živu.

Spasioci takođe tragaju i za ljudima zarobljenim u vozilima, koje je odnela bujica. Vatrogasci su imali na stotine poziva od subote ujutru kada je počela kiša.

Regionalni guverner Krita, Stavros Arnautakis, govorio je o biblijskoj destrukciji.

– U roku od 45 minuta palo je 70 milimetara kiše, fenomen koji se ne viđa za 100 godina – rekao je on, dodajući da ovako nešto nije moglo da se predvidi.

Jedna žena na plaži Lugarija imala je više sreće. Spasioci su je pronašli na vreme i izvukli je iz automobila, baš u trenutku kada je stigla do mora i borila se sa velikim talasima.

Kiša je počela da pada u subotu posle 11 sati, a posle nekih 45 minuta, ulice su pretvorene u reke, putevi u bujice, a vozila su završila u moru.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar