“Nemci su objavili HIBRIDNI rat Rusiji”: Oglasio se Medvedev, otkrio čime je izazvan PREKID isporuke gasa

Medvedev je istakao da je Nemačka neprijateljska zemlja jer je uvela sankcije privredi Rusije i njenim građanima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev rekao je danas da je Nemačka objavila hibridni rat protiv Rusije komentarišući izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca da Rusija više nije pouzdan snabdevač energentima, nakon zatvaranja Severnog toka 1, prenose Ria Novosti.

– Evo ih! Opet su uvređeni – napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Medvedev je rekao da je Nemačka, uvođenjem sankcija i slanjem oružja Ukrajini, objavila hibridni rat Rusiji, što, prema njegovom viđenju, znači da Berlin radi kao neprijatelj Rusije, čime je pravdao prekid isporuke gasa Berlinu, u jeku sukoba u Ukrajini.

– Nemačka je neprijateljska zemlja jer je uvela sankcije privredi Rusije i njenim građanima, dostavlja smrtonosno oružje Ukrajini koje se koristi protiv naših snaga – dodao je Medvedev.

Ruski Gasprom je u petak objavio da potpuno prekida isporuke gasa preko gasovoda Severni tok, koji je u subotu trebalo ponovo da proradi posle trodnevnog prekida radi redovnog remonta, navodeći kao razlog curenje ulja na jednoj turbini. Evropljani koji podržavaju Ukrajinu u ruskoj invaziji, ocenjuju da se Moskva služi izgovorom da bi ih ucenjivala oko energije pred predstojeću zimu, dok više zemalja strahuje od nestašica.

– Iako je jako zavisna od ruskih energenata Nemačka može prebroditi ovu zimu – rekao je ranije danas Šolc, ocenjujući da Rusija nije više “pouzdan snabdevač energije”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je takođe danas ocenio da evropske vođe imaju “apsurdan” način rukovođenja krizom gasa.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar