Objavljeni UZNEMIRUJUĆI snimci nereda u Libiji: Deca trče držeći se za glavu, najmanje 23 mrtvih (VIDEO)

Službe hitne pomoći navele su u saopštenju da je pogođeno više bolnica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Ujedinjene nacije pozvale su danas na hitan prekid vatre u Libiji, posle jednodnevnih smrtonosnih sukoba između političkih frakcija u glavnom gradu Tripoliju.

Najmanje 23 osobe su poginule, a na desetine je ranjeno tokom borbi, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Tripoliju, preneo je Bi-Bi-Si.

Jedan od snimaka objavljenih na društvenim mrežama posebno je uznemirio javnost, a na njemu se vide deca koja trče bežeći od pucnjeva, držeći se za glavu.

Misija UN-a u Libiji saopštila je da su borbe uključivale “neselektivno srednje i teško granatiranje civilnih naselja” i pozvala na hitan prekid vatre.

Glavni poilitički sukob u Libiji vodi se između vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju sa Abdulhamidom al-Dbeibom na čelu i rivalske frakcije koju predvodi Fati Bašagom, a koju podržava parlament sa sedištem na istoku zemlje.

U subotu su oružane snage međunarodno priznate vlade pokušale da potisnu konvoj milicije lojalnih Fati Bašagi.

Službe hitne pomoći navele su u saopštenju da je pogođeno više bolnica.

Kako navodi Bi-Bi-Si, bilo je izveštaja o paljbi i eksplozijama iz malokalibarskog oružja u nekoliko oblasti prestonice.

Crni dim mogao je da se vidi kako se diže širom grada.

Poslednjih nekoliko nedelja oko glavnog grada Libije grupisale su se i koncentrisale suprotstavljene oružane frakcije, a sukobi u centru Tripolija eskalirali su zbog pokušaja uspostavljanja kontrole nad libijskom vladom, potvrdili su očevici izveštaču Rojtersa.

BONUS VIDEO:Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. Ameri su namerno izazvali nerede u Libiji zbog nafte. Nadam se da ce Amerika da zavrsi kao Atlantida, da se samo spominje kao kontinent koji je potonuo a ne zna se gde je. Zlo od drzave! Libija je bila zemlja bez siromasnih i bez prosjaka. Eto sta je Amerika uradila pa je nekada najbogatija zemlja na svetu vracena nepopravljivo unazad.

    Odgovori
  2. Eee, tako je to kad Amerikanci i njihovi verni pratioci sruše diktaturu u nekoj državi i donesu im demokratiju.

    Odgovori

Ostavite komentar