Radnica BIA i njen muž policajac radili za procenat: Evo koliko NOVCA su od Zvicera dobijali po TURI

Кako se saznaje, pohapšeni saradnici Zvicera i Milovića imali su i fiksnu tarifu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP, Facebook

Odsečen je još jedan krak kriminalne hobotnice Radoja Zvicera. U Beogradu su uhapšeni policajac iz Uprave kriminalističke policije Danijel J. (41), njegova supruga, inače radnica Bezbednosno-informativne agencije, Dušica J. (39), bivši policajac Milivoje К. (48), kao i Ž. F. (48) iz Aranđelovca, koji su radili za šefa „kavačkog klana”, ali i prljavog crnogorskog policajca Ljuba Milovića (32).

Кako je saopšteno iz MUP, sumnja se da je ova četvorka bila deo organizovane kriminalne grupe koja je u dužem vremenskom periodu krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u države Evropske unije, a potom novac stečen prodajom narkotika transportovala iz EU u Srbiju i Crnu Goru.

PAJA PROVERAVAO I VELJU

– Danijel, koga mnogi znaju i po nadimku Paja, za potrebe ove grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršio je i provere kroz baze podataka MUP, pribavljao podatke o istragama koje vodi UКP i te podatke neovlašćeno saopštavao članovima ove grupe. Sumnja se da je proveravao i podatke vezane za Veljka Belivuka. On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca je ulagao u krijumčarenje ove droge iz Južne Amerike u EU – otkriva izvor Objektiva.

Njegova supruga je osumnjičena da je, zloupotrebljavajući službeni položaj proverama kroz baze podatka BIA, pribavljala podatke koje je agencija vodila.

– Bivši policajac Milivoje К. je učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina i prikupljanju novca od prodate droge. I on je učestvovao u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru, a deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina i u Srbiji u Crnoj Gori – otkriva naš izvor.

MILIVOJE RADIO I ZA ŠARIĆA

Milivoju К. ovo nije prvi put da mu se lisice nađu na rukama. Početkom avgusta 2010. godine uhapsili su ga pripadnici Interventne jedinice, u to vreme kao inspektora Osmog odeljenja beogradske policije, nadležnom za uviđaje, u trenutku dok je preprodavao pištolj „kolt”. On je tada bio pod lupom jer se sumnjalo da radi i kao obezbeđenje na splavovima za koje se veruje da su u tom trenutku bili u vlasništvu tada odbeglog Pljevljaka Darka Šarića. Prema nezvaničnim saznanjima Objektiva, nakon što je oslobođen odgovornosti za to delo, otišao je iz policije.

U jednom momentu Milivoje К. se, bar formalno, upustio u preduzetničke vode. On je, kako saznajemo, 2014. osnovao Centar za borbu protiv narkomanije i njenih sekundarnih pojava „Brigada antidroga”.

– Milivoje je rodom iz Herceg Novog. Bio je izuzetno mlad, perspektivan, vrstan inspektor. Radio je jedno vreme u Trećem odeljenju za krvne seksualne delikte. Posle je prebačen u Osmo odeljenje. Posle epizode sa „koltom” otišao je iz policije – kaže izvor našeg lista.

Prema dostupnim podacima, u aprilu 2019. godine otvorio je firmu koja se bavi uslugama redovnog čišćenja zgrada. Firma je sa formalnim sedištem u beogradskoj Rakovici, no sva pošta za nju se prima na adresi koja se nalazi u jednoj od centralnih gradskih opština.

ZARAĐIVALI 30.000 EVRA PO TURI

Кako se saznaje, pohapšeni saradnici Zvicera i Milovića imali su i fiksnu tarifu.

– Njihov glavni izvor prihoda zapravo je bio od prenosa novca zarađenog prodajom droge. Oni su mahom prenosili novac iz Holandije do Srbije i Crne Gore. Ture su bile teške između 1.500.000 evra i 2.000.000 evra. Imali su tačno određenu proviziju, pa su po jednoj turi uzimali oko 30.000 evra – tvrdi izvor iz istrage. Četvrti uhapšeni je radio kao vozač u međunarodnom teretnom transportu i sumnja se da je novac od prodaje droge prebacivao iz država Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Piše: D.Ć. – K.K.

Ovu i ostale aktuelne priče pročitajte u današnjem štampanom izdanju Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar