Toyota osvežila najpopularniji model: Nova Corolla dobila SNAŽNIJI hibridni pogon (FOTO+VIDEO)

Modifikovana gama raspolaže sa 1.8 i 2.0-litarskim agregatima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Toyota

Toyota je predstavila modifikovanu gamu 12. generacije Corolle (hečbek, limuzina, Touring Sports) za evropsko tržište, koju pokreće snažniji hibridni sistem i unapređena tehnologija.

U vremenu kada proizvođači potpuno prelaze na struju, Corolla ostaje jedini hibrid u “C” segmentu, zajedno s Hondom Civic e:HEV (konkurencija nudi blage ili plug-in hibride).

Pogonski sistem

Nova Corolla raspolaže sa 1.8 i 2.0-litarskim agregatima (prednji pogon), redizajniranom jedinicom za kontrolu snage (PCU), elektromotorom i manjom, ali snažnijom litijum-jonskom baterijom.

Kada je reč o snazi, 1.8-litarski motor proizvodi 138 KS (ubrzava do “stotke” za 9,2 sekundi), dok 2.0-litarski hibrid jačine 193 KS dostiže 100 km/h za 7,5 sekundi.

Uz to, inženjeri Toyote su rekalibrisali hibridnu kontrolnu jedinicu za prirodnije i linearnije ubrzanje u skladu sa željama vozača, prenosi Carscoops.

Foto: Toyota

Osvežen dizajn

Osvežen dizajn podrazumeva izmenjene detalje prednje maske, aluminijumskih točkova, kao i tri nove boje (Juniper Blue za hečbek i Touring Sports, Midlight Teal za limuzinu i Metallic Grey za sve tri karoserije).

U kabini dominiraju 12.3-inčna digitalna instrument tabla, 10.5-inčni touchscreen infotejnment, a kupci imaju na raspolaganju više bezbednosnih opcija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nova Toyota Corolla stiže na tržište EU u prvom kvartalu 2023, kada će kompanija otkriti cene za hečbek, limuzinu i Touring Sports.

U narednom prilogu, videćete hečbek u punom sjaju, spolja i iznutra:


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar