Patrijarh Kiril uputio ČESTITKE VUČIĆU: Posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije

Naveo je i da Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkvada daju veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitku patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila povodom ponovnog izbora na mesto predsednika Republike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sporovodite. Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije – naveo je ruski patrijarh.

Naveo je i da Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkvada daju veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa daju.

– Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu – bisera srpskog pravoslavlja – naveo je Kiril, koji je Vučiću poželeo “duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar