Pobegao iz rata sa ranjenim bratom, pa poginuo u rudniku: Sahranjen Branko Čokorilo, rudari poneli kovčeg

Branka su na večni počinak ispratili brojni prijatelji, komije i rođaci, a sanduk sa njegovim telom nosili su rudari sa kojima je do nedavno radio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Na seoskom groblju u Bobovištu kraj Aleksinca danas je sahranjen Branko Čokorilo, jedan od osmorice rudara nastradalih u nesreći u rudniku Soko.

Branka su na večni počinak ispratili brojni prijatelji, komije i rođaci, a sanduk sa njegovim telom nosili su rudari sa kojima je do nedavno radio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prijatelji i komšije nesrećnog čoveka, kažu da još ne mogu da veruju da se takva tragedija dogodila tako dobrom čoveku.

– Za vreme rata u Bosni došao je u naše selo sa bratom, koji je bio ranjen. Brzo se snašao, zaposlio u rudniku i oženio devojkom iz Bobovišta. Dobili su dve divne ćerke, radili, sredili kuću. Prošle godine je dobio unuka i eto dogodila se tragedija – rekao je jedan od Brankovih prijatelja.

– Kakva šteta, mlad čovek, mnogima je pomogao. Njega da si poterao za bilo šta, odmah bi pomogao. Bio je divan čovek – kaže jedan meštanin Bobovišta.

– Tuga je prevelika, šta reći. Divan čovek i divna porodica – dodaje drugi komšija iz sela.

U toku današnjeg dana biće sahranjeni svi rudari nastradali u tragičnoj nesreći u rudniku.

Prema informacijama dobijenih iz aleksinačke bolnice svi rudari zbrinuti u toj ustanovi otpušteni su na kućno lečenje. Na bolničkom lečenju su još trojica rudara u Kliničkom centru u Nišu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar