Tenzije RASTU! Kijev optužuje Rusiju za kršenje Minskih sporazuma: Tvrde da moskva NAORUŽAVA Donbas

Uz saopštenje je objavljena mapa lociranih oruđa u Lugansku i Donjecku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ukrajina je danas optužila Rusiju za kršenje Minskih sporazuma o prekidu vatre i objavila podatke prikupljene tokom prethodnih dana o otkrivenoj ruskoj vojnoj opremi “na privremeno okupiranim teritorijama Luganska i Donjecka”.

Pres služba Združenih snaga objavila je na zvaničnom fejsbuk nalogu “nove činjenice o kršenju Minskih sporazuma sa oružanim formacijama Ruske Federacije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju se navodi da je “u poslednje vreme dodatno locirano i evidentirano na privremeno okupiranim teritorijama 70 jedinica vojne opreme oružanih formacija Ruske Federacije, koje su postavljene kršenjem Minskih sporazuma”, i to u dubini od 27 do 60 kilometara od linije razdvajanja.

Jedinice Združenih snaga Ukrajine drže situaciju pod kontrolom i nastavljaju da obavljaju zadatke odbijanja i odvraćanja oružane agresije Ruske Federacije, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se Oružane snage Ukrajine pridržavaju Minskih sporazuma i “otvaraju vatru isključivo u slučajevima kada akcije ruskih okupacionih trupa predstavljaju pretnju po život i zdravlje ukrajinskih vojnika i civila”.

Uz saopštenje je objavljena mapa lociranih oruđa u Lugansku i Donjecku.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar