Tajna veza Mila i BANANA! Bulatović pre četvrt veka upozoravao: Južno voće PARAVAN za šverc droge (VIDEO)

Bulatovićeva konstatacija od pre četvrt veka samo je potvrda da se u Crnoj Gori, otkako je Milo na vlasti, nešto čudno dešava sa drogom i bananama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pola tone kokaina otkrivenog u sredu u Zeti pronađeno je u objektu velikog trgovinskog lanca „Voli”, čiji je vlasnik Dragan Bokan, jedan od najbližih i najodanijih ljudi Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

Bokan, koga srpska sportska javnost odavno poznaje kao prvog čoveka košarkaškog kluba Budućnost, važi za jednog od najbogatijih Crnogoraca, a zbog otkrića ove velike pošiljke droge, i to ponovo u tovaru s bananama, već je zatraženo i njegovo hapšenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O vezi Mila Đukanovića sa kriminalnim aktivnostima, tačnije spregama sa švercom droge i uvozom južnog voća, govorio je pre 25 godina tadašnji predsednik Crne Gore, Momir Bulatović.

– Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar – rekao je Đukanoviću prilikom jednog TV duela.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Jasno je da je Bulatović ovom izjavom insinuirao da je izvoz banana i pomorandži samo paravan za šverc droge. Budući da su tadašnji crnogorski lideri bili usred sukoba, raskol njihove dve struje unutar DPS-a bio je već gotova stvar i mnogi su se pitali zašto je toliko bitno koliko je novca potrošeno za uvoz južnog voća.

Đukanović je tada zbunjeno odgovorio:

– A kakve ja veze sa tim imam, koliko je uvezeno banana i pomorandži, pet para za to ne dajem.

Podsetimo, u avgustu prošle godine u Zeti je zaplenjeno 1.400 paketa sa skoro 1,4 tona kokaina, takođe sakrivenih u tovaru banana.

Zaplena je vredna 100 miliona evra, smatra se najvećom na ovim prostorima do sada, a u Crnu Goru je ušla brodom, preko luke Bar. Carinici su kokain uočili još u Baru, ali su u dogovoru sa policijom pustili da kamionima stigne na odredište kako bi se otkrilo kome pripada i onda je sprovedena akcija zaplene.

Vlasnik magacina je crnogorski biznismen Budimir Krstović – Budo Banana, koga je crnogorska policija uhapsila zajedno sa ćerkom Marinom. Oni su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: Privatna arhiva

Još jedna zaplena veće količine kokaina dogodila se u junu 2018. godine kada su crnogorski carinici u Luci Bar tokom rutinske kontrole kontejnera sa bananama iz Ekvadora, pronašli preko 38 kilograma kokaina.

Bulatovićeva konstatacija od pre četvrt veka samo je potvrda da se u Crnoj Gori, otkako je Milo na vlasti, nešto čudno dešava sa drogom i bananama. Naime, česti su slučajevi da se kokain otkrije upravo u tovaru ovog voća, kao i da se ispostavi da sve ima veze sa ljudima bliskim Đukanoviću.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar