Toyota Corolla Cross za Evropu: Nova verzija najprodavanijeg modela na svetu (VIDEO)

Četvorotočkaš je dugačak 4,46 metara, nešto više od Nissana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Toyota

Toyota je zabeležila veliki uspeh s modelom RAV4, ali veruje da postoji prostor za novu ponudu. Zato najavljuje SUV verziju svog najprodavanijeg automobila, koja stiže i na evropsko tržište.

Corolla Cross se prodaje u svetu, uz različite pogonske jedinice, dok je EU model dobio agregat 5. generacije, u hibridnoj kombinaciji.

Četvorotočkaš je dugačak 4,46 metara, dakle nešto više od Nissana, ali ima kraće međuosovinsko rastojanje (2,64 metra). Zasnovan je na TNGA platformi koja pokreće sva Toyotina vozila, uključujući C-HR i RAV4.

Dve verzije

Standardna verzija stiže sa 2.0-litarskim benzincem, elektromotorom na prednjoj osovini i paketom litijum-jonskih baterija. Ukupna snaga iznosi 198 KS, a “stotku” dostiže za 8,1 sekundu.

Najavljena je i verzija s pogonom na sva četiri točka, zahvaljujući dodatnoj elektro-jedinici na zadnjoj osovini, mada snaga nije značajno povećana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Proizvođač ističe da je Corolla Cross dizajnirana po “evropskim ukusima”, dok u kabini dominiraju digitalna instrument tabla (12.3-inča) i infotejnment displej (10.5-inča) sa opcijom bežičnog ažuriranja.

Model stiže u drugoj polovini 2022, cena nije navedena, ali se očekuje da će koštati oko 34.000 evra, prenosi Autoexpress.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar