Da sam dao gol za 15:0 opet bih skinuo dres i radovao se, ima vremena za Milan – hoću trofeje sa Zvezdom!

Još pre punoletstva je Lazetić uspeo da ostvari nešto što o čemu mnogi klinci i dalje sanjaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Gotovo svake godine iz omladinske škole Crvene zvezde “ispadne” po barem jedan veliki talenat i projekat za budućnost.

Nakon braće Ilić, Dejana Joveljića, Veljka Nikolića i mnogih drugih, red je došao na Marka Lazetića, robusnog napadača sa dečijim osmehom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dete iz fudbalske porodice još uvek nema ni 18 godina, a svojim partijama u mlađim kategorijama, a kasnije i prvom timu, brzo je skrenuo pažnju na sebe, pa je i slavni Milan bacio “oko” na novu nadu domaćeg fudbala.

Još pre punoletstva je Lazetić uspeo da ostvari nešto što neki klinci neće nikada – debituje za seniore, odigra Večiti derbi, postigne gol, ali ne planira da se zaustavi na tome.

Entuzijazam koji poseduje, želju da svakim danom sve više napreduje i još mnogo toga zanimljivog opisao je u intervjuu za Objektiv rs.

Kako je sve počelo? Otkuda interesovanje za fudbal?

“Od malena se znalo čime ću se baviti, tu nije bilo dileme. Stričevi Nikola i Žarko Lazetić su bili fudbaleri, moj otac je takođe voleo fudbal, pa sam još od malih nogu najviše voleo loptu. Sa svega 4 godine sam počeo da treniram u školi fudbala Fut i već sa 7 sam prešao u Crvenu zvezdu.”

Pre nekoliko nedelja na društvenim mrežama se pojavila fotografija Dejana Stankovića i tebe kao klinca. Od kada datira taj susret i o čemu se radi?

“Iskreno, moji roditelji nizu znali šta da mi uzmu za sedmi rođendan. U to vreme je Inter bio jedan od najjačih klubova u Evropi, a ja sam verovali ili ne obožavao Dijega Milita, imao sam njegove dresove, baš sam ga voleo. Tako smo otišli u Italiju, tačnije u karantin Intera da upoznam Dejana Stankovića i Milita i usput da se slikam sa ostalim fudbalerima. Kada smo završili upoznavanje i slikanje, Deki mi je rekao da ima na spratu još mnogih igrača, međutim, ja sam bio previše stidljiv, pa sam zadovoljio samo sa njima dvojicom.”

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Deceniju posle, sudbina je umešala prste…

“I eto, 10 godina kasnije, on mi je trener, a ja sam prvotimac Crvene zvezde. Prvi susret sa njim kao fudbaler sam imao pred utakmicu sa Gentom prošle godine, kada smo ja i Mateja Bačanin putovali sa prvim timom. Već tri dana kasnije sam debitovao u Superligi protiv Rada sa 16 godina i 10 meseci, mogao sam čak da postignem gol za to vreme na terenu. Iskreno, za to sam trenirao i radio ceo život. Oduvek mi je bio san da dođem do prvog tima. Čak sam se nadao da ću i ranije debitovati (smeh), ali naravno da sam veoma zahvalan klubu i Dejanu Stankoviću na pruženoj šansi.

Foto: Starsport

Kako pamtiš svoj period u omladinskoj školi?

“Kao klinac sam preskočio dve generacije. Iz pionira sam prebačen u kadete, prešao sam kod Marka Neđića i mislim da sam mnogo napredovao pogotovo u tehničkom smislu jer se na treninzima dosta radi sa loptom. Moram da pomenem da sam bio mnogo temperamentan, “luda glava”, mnogo mi je brzo goreo fitilj, ali kod Neđića sam se smirio i uspeo da kanališem svoje emocije na pravi način.”

Osećaš li razliku između omladinaca i seniora, koliko ti je bilo teško da se navikneš?

“Velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, kako fizički, tako i tehnički. Trenutno ne osećam razliku u godinama što se tiče igre u prvom timu, ali kada sam tek bio prebačen među seniore itekako sam osećao tu razliku. Trebalo mi je da sa naviknem, ali mnogo mi je pomogao boravak u Grafičaru. Sada mi je svejedno da li igram za omladince ili prvi tim, mogu da odgovorim na sve zadatke i obaveze.

Debitantski pogodak protiv Kolubare je došao nedavno. Kakav je doživljaj kada postigneš gol za klub u kome igraš gotovo ceo život?

“Par njih mi je “prebacilo” što sam skinuo dres na 7:1, ali sam morao da im odgovorim. Ljudi, dao sam prvi gol za klub za koji navijam od kad sam se rodio, za koji igram od svoje sedme godine, da je bilo 15:0 opet bih se radovao kao da sam osvojio Ligu šampiona, tako da će mi taj gol zauvek biti u sjajnom sećanju.

Raspituje se Milan, pominje se i cifra od 5.000.000. Koji je tvoj stav o tome i kakvi su ti planovi?

“Znaš kako, trenutno sam u Zvezdi i samo o tome razmišljam. Borim se da igram što više, da osvojim što više trofeja, postignem što više golova, tako da se stvarno ne opterećujem o toj ponudi i celoj toj priči. Naravno da prija interesovanje takvog kluba. Što se mene tiče ne bih imao ništa protiv da ostanem na “Marakani” još godinu, dve.

Pritisak je ogroman igranjem u Zvezdi. Da li je teško ili lako igrati u takvom klubu?

“Mogu da kažem – pomalo od oba. Ja sam navikao na to, u Zvezdi sam od malih nogu i znam šta sve nosi igranje u takvom klubu. Protiv koga god da igraš moraš da pobediš. Još kao dete smo igrali na turnirima protiv Juventusa i velikih klubova i to mora da se pobedi jer smo mi Zvezda. To se usadi još od starta među decu, ali znam da mnogo njih koji dođe ovde imaju teret igranja pod pritiskom i dešava se da ne uspeju da se naviknu na tu težinu.

Foto: Starsport

Kakav je odnos u svlačionici, sa kim se družiš, ko je tu da deli savete?

“Uglavnom se družim sa mlađim fudbalerima, kao što su Stanić, Eraković, Gordić. Što se tiče starijih igrača, Borjan i Dragović imaju veliki uticaj na našu svlačionicu. Daju nam dosta saveta, govore nam da ne smemo da imamo strah, da uvek idemo do kraja i znači mnogo kada imaš igrače sa takvim iskustvom pored sebe u ovim godinama.

Navijači su vaš 12. igrač, koliko znači podrška?

“Šta reći za “Delije”… I pre nego što sam došao do prvog tima sam bukvalno detinjstvo proveo na svakoj tribini “Marakane”, znam kako je navijati za Zvezdu i hvala im na neverovatnoj podršci koju nam pružaju iz utakmice u utakmicu.

Piše: Nikola Husein

Objektiv intervju – Dušan Đorđević: Ušao sam kroz “mišju rupu”, a izlazim uzdignute glave!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar