Iz Marvela najavljuju: “Eternals” će imati prvog LGBTQ junaka (FOTO)

Nova faza filmova donosi i puno noviteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Novo ostvarenje produkcijske kuće Marvel – film “Eternals”, biće prvi naslov iz njihove proizvodnje koji otvoreno prikazuje istopolni par. Tokom proteklih deceniju i po ova kuća se bazirala pretežno na heteroseksualnim romansama, ali su sada, pri početku takozvane IV faze filmova – odlučili da uvedu novitete, prenosi Collider.

Jedan od sporednih glumaca pri ovom projektu, Haz Slejmen, podelio je sa novinarima detalje o vezi nejgovog lika i Fatosa, kog tumači Brajan Tajri Henri Fatos je stručnjak za mašineriju i u filmu će biti prikazan i njegov bogat privatni život isto koliko i superherojski.

“Oženjen sam sa gej superherojem Fatosom i predstavljamo gej porodicu i imamo dete” izjavio je Slejmen za NewNowNext i dodao:

“Imaćemo prelep, emotivni poljubac. Svi su plakali dok smo ga snimali. Prema mom mišljenju, veoma je važno prikazati koliko prelepa homoseksualna porodica može biti. Brajan Tajri Henri je sjajan glumac i doneo je toliko lepote svom liku. U jednom trenutku sam video dete u njegovim očima. Bitno je podsetiti svet da su i LGBTQ osobe nekad bile deca. Uvek nas prikazuju kao seksualne ili buntovne, pa se zaboravlja na onaj ljudski deo”.

Već godinama, Marvelov producent Kevin Fajgi je nagoveštavao da će se LGBTQ likovi pojavljivati u njegovim superherojskim filmovima. To će se desiti i u ostvarenju “Shang-Chi2, a nastaviće se u “Thor: Love and Thunder”, gde će Valkira, lik Tese Tompson, otvrenije tragati za istopolnom vezom.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar