Kolege TUGUJU za Mirom Furlan: Njena TUŽNA životna priča treba da bude na savesti čitave bivše SFRJ

Nakon tužne vesti o smrti poznate glumice, kolege se u suzama rastaju od Mire

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Prerani odlazak slavne glumice pogodio je njene kolege, koje su o ovom gubitku govorile za štampano izdanje Objektiva.

Naš glumac Mima Karadžić ne krije tugu:

“Imao sam veliku sreću u životu da jedan od mojih prvih filmova snimim upravo sa njom. Da sam birao sa kim bih snimio „Lepotu poroka”, ne bih bolju glumicu izabrao. Sećam se kada sam je prvi put video, to je bila najlepša žena na svetu, sa predivnim glasom”, rekao je Mima za štampano izdanje Objektiva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Miru Furlan su 1988. pitali živi li u Beogradu ili Zagrebu: Evo šta je glumica odgovorila na to

Branislav Lečić ne može da veruje da je bolest pobedila Miru, a ne Mira nju:

Mira je bila moja prijateljica. Znao sam da je bolesna, ali opet me je ovo iznenadilo, jer nisam očekivao da će da ode. Radi se o jednoj sjajnoj glumici i hrabroj osobi. Održavali smo kontakt, ona je dolazila s vremena na vreme u Beograd.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Eva Ras nije mogla da sakrije tugu zbog smrti njene prijateljice, a prisetila se i jedne anegdote…

“Nisam znala da je bolovala.Pamtiću je po tome što je nakon izgnanstva došla u Beograd sa sinom Markom, koji je tada možda imao tri godine. Rada Đuričin je oslobodila svoju kuću da Mira može sve nas koje voli odjednom da primi, jer je bila tu samo dva dana. Onda je mali Marko fascinirao jer je svakog grlio i ljubio, svakom je sedeo u krilu. Tada sam pitala Miru: „Kako si ovako lepo uspela da vaspitaš sina?”, a ona mi je rekla da je to zato što svi pričamo na srpskom jeziku. Oni su u kući pričali na srpskom, međutim, niko u Americi nije pričao našim jezikom i zbog toga nas je Marko sve primio kao deo njegove porodice. Sa Mirom sam se sprijateljila tokom trogodišnjeg snimanja „Oca na službenom putu” i od tad sam je zavolela kao sestru. Ja sam mislila da ćete nju da zovete kada ja umrem, ali nažalost, ovako je ispalo – rekla je tužno Eva, dok je Svetlana Bojković izjavila:

“Žao mi je njenog života i činjenice što je morala da ode iz zemlje u nesrećnim okolnostima.

Dara Džokić ne može da veruje šta se dogodilo.

“Nisam znala da je bila bolesna. Miru sam poznavala, jako sam je volela i poštovala. Kad sam saznala za ovu vest ,ceo njen život mi je prošao kroz glavu. Ona je imala jednu veoma tužnu životnu priču koja treba da bude na savesti čitave bivše Jugoslavije”, izjavila je Dara, a potresen je bio i reditelj Zdravko Šotra.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

“Ta vest me je i više nego potresla. Svi znamo da je Mira bila vrsna filmska i pozorišna glumica koja je napustila naše prostore, ali je uvek emotivno bila uz nas, pogotovo za vreme rata. Bila je veliki čovek, umetnik, majka, supruga”,  rekao je Zdravko.

POTRESNO PISMO Mire Furlan koje je poslala svim Hrvatima: Ono što je glumica napisala rasplakaće mnoge

Glumac Branko Cvejić znao je za Mirinu bolest.

“Ona je dolazila u JDP, ali moj kontakt sa njom je bio zanemarljiv naspram svih njenih uloga koje je imala za života”, rekao nam je Cvejić, a Tanasije Uzunović istakao je da žali što je rat sprečio da zaigra sa Mirom u pozorištu:

“Pamtim je po svemu najlepšem i najboljem, u svakom pog ledu i kao ženu i kao glumicu. Trebalo je da igramo jednu predstavu u JDP, ali zbog rata nažalost to nikada nismo ostvarili.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Milan Lane Gutović žali što nije imao priliku da bolje upozna Furlanovu.

“Nažalost, nisam toliko dobro poznavao Miru, ali svakako me je zatekla ta vest. Mi smo snimali jedan film pre 30 godina i od tada je više nikada nisam video”, rekao je Lane.

“Nikada nisam imao direktan kontakt sa Mirom Furlan, ali sam imao priliku da sarađujem sa Goranom Gajićem, a time je i moje saosećanje veće. Ona je
obeležila jednu epohu, jedno vreme koje njoj nije bilo naklonjeno”, izjavio je dramski pisac Stevan Koprivica.

Autor: Ekipa Objektiva

OVU I JOŠ MNOGE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU “OBJEKTIV” ZA 23. JANUAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar