BOŽIĆ na ESTRADI: Otkrivamo kako poznati u Srbiji proslavljaju najveći pravoslavni praznik

Estrada poštuje sve običaje, pevačice u ovim danima postaju prave domaćice, a neke poste i idu na liturgiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Rođenje Isusovo, shodno srpskim običajima, proslaviće mnogobrojne javne ličnosti, a mi smo kontaktirali neke od njih i otkrili su nam kako se u njihovom domu proslavlja najveći pravoslavni praznik – Božić.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana ispričala je za Objektiv.rs kako će provesti ovaj Božić i da li će se on, s obzirom na situaciju u svetu, po nečemu razlikovati od prethodnih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Božić, kao i Badnji dan, kao i uvek provodim sa porodicom. Ovog puta tu su, na moju radost, moja ćerka Marija sa decom: Urošem, Dunjom i Mirkom, stigli su iz Moskve”, rekla je pevačica za naš portal.

 

Ona je rekla i kako će obeležiti ovaj dan.

“Uz sve tradicionalne vrednosti, uz čestitku mom sestriću kome je Božić dan rođenja, provešćemo veselo i uz dobro vino”, zaključila je Cakana za Objektiv.rs.

Cakana otkrila kakva je sećanja vežu za Džeja: U DŽAKOVIMA smo iznosili NOVAC…

Pevačica Goga Sekulić za Objektiv je ispričala kako se Božić proslavlja u njenom domu:

“Proslavićemo Badnje veče i Božić kod kuće u krugu porodice, napraviću ručak za supruga i sina”, rekla je Goga i dodala da se od običaja pridržava samo nekih stvari poput pečenja česnice:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga)

“Što se tiče običaja, ispeći ću česnicu sa novčićem kao što treba. Ove dane provešćemo zajedno kod kuće i uživaćemo u praznicima”. rekla nam je Goga.

Goga Sekulić PRVI PUT pokazala oca: Uputila mu emotivne reči, danas je njegov dan (FOTO)

Mina Kostić je veliki vernik i pridržava se običaja i tradicije, a za Objektiv je otkrila i kako će se u njenoj kući proslaviti najveći pravoslavni praznik Božić:

“Ja postim poslednjih nedelju dana na vodi. Planiram da odem u Hram Svetog Save na paljenje badnjaka i svakako na pričest i na liturgiju, a zatim će za Božić doći moja braća sa porodicom na ručak. Trpeza će biti puna i lepa, deca će se igrati, mi ćemo se malo okupiti kako i valja za Božić”, rekla nam je Mina i otkrila da njeni položajnici dolaze ipak nešto kasnije:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Kostić (@minakostic_official)

“Anastasija i ja živimo same, pa ujutru jedna drugoj čestitamo Božić, a onda ko prvi dođe taj dobije i pare. Verujem da će doći tek tamo oko 13 časova, prvi dođe uvek Stefan, to je bratov sin”, kroz osmeh nam je rekla pevačica i otkrila da je vešta domaćica:

Mina Kostić traži 500.000 EVRA da uđe u RIJALITI: Nisam starleta, ja sam pevačica!

“Ja sve spremam, celu trpezu i naravno pogaču, odnosno česnicu. Ko izvuče paricu neka ima sreće i zdravlja, to nam je svima najpotrebnije uz pomoć Gospoda jer nema ničeg bez njega”.

Zorica Marković takođe će provesti praznike u svom domu sa najmilijima, a za naše čitaoce imala je i jedan savet:

 

” Provešću praznike naravno kod kuće u miru, biće mi tu sinovi i snajka, valja se potruditi da imate lepe misli i lepe planove, valja se smejati i pevati. Na Božić valja sve po malo početi, pišite, stvarajte i uglavnom će vam se lepe stvari dešavati tokom cele godine”, rekla nam je Zorica i dodala:

“Obavezno stavite po neki orah u ljusci u svaki ćošak kuće”.

B.K.M.M.N.A



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar