3 meseca je odbijali na SVIM konkursima na posao: Kada je ponovo prelistala CV, ugledala je UŽASNU grešku

Samo se preznojila i od muke je ustala da popije čašu vode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Mnogi od nas koji konkurišu za posao, kad jednom uobliče CV i sačuvaju dokument u kompjuteru, posle ga samo prosleđuju na konkurse.

Bez prethodne provere, kontrole napisanih reči. Jer, možda se negde potkrala greška koja bi mogla da bude fatalna u očima potencijalnog poslodavca.

Sari HAKER brisao profile i skidao pare s kartica: Policija na kraju otkrila KO je – smučio joj se život!

Takva greška skupo je koštala jednu ženu čiji je muž na Redditu ponizno priznao da je i on imao udela u njenom pravljenju.

“Žena mi je tri meseca slala CV-je na razne adrese. Bilo je tu sigurno 50 prijava za posao. Dogodilo se nešto što pre nije – ni na jedan razgovor nije pozvana. Ništa nam nije bilo jasno. Nisam hteo da joj dodatno ‘stajem na žulj’ pa sam se povlačio ‘u ilegalu’. A onda je jedno popodne vrisnula! Dotrčala je do mene i u panici pokazala šta piše u CV-ju”, napisao je njen muž.

Kakva greška u CV-ju, Foto: Reddit/mirror.co.uk printscreen

Njegovom greškom, pošto joj je on pisao i uobličavao CV, umesto imena i prezimena, stajalo je umetničko ime glumice Lize Kudrou u seriji “Prijatelji”.

“Ja sam pogrešio. Pre pisanja ženinog CV-ja, pravio sam neke zabavne forme ličnih prezentacija i kompjuter je umesto njenog imena i prezimena sačuvao Princess Banana Hammock, ime koje je Fibi iz ‘Prijatelja’ koristila u nekim epizodama! Možete da zamislite u kakvom smo šoku bili oboje. Znači svi poslodavci su, otvarajući njen CV, u startu isti bacali u koš videvši to ime i prezime. Mislili su da se ona sprda sa svima njima“, dodao je muž i otkrio epilog priče:

“Izvinjavao sam joj se sto puta što nisam prekontrolisao CV. Moja je greška, ali mogla je i ona makar da baci pogled na njega pre svakog slanja”, pokušao je da se odbrani njen dragi.

Skratio joj život za 5 godina: Žena ušla u auto, muž joj saopštio da je upravo dao otkaz (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar