Tumbaković zbog virusa PROŠIRIO SPISAK: “Koncentracija mora biti na visokom nivou” (VIDEO+FOTO)

Srbiju tokom novembra očekuju tri duela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: fss.rs

Selektor Ljubiša Tumbaković odgovarao je na pitanja novinara samo nekoliko sati posle objave spiska za novembarske duele protiv Škotske, Mađarske i Rusije.

O ambijentu?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nikad nije lakše igrati bez publike nego pred punim tribinama, mi ćemo sada biti hendikepirani, ali kako nama, tako i našem protivniku. Imamo veliki motiv da se plasiramo na Prvenstvo Evrope tako da ta činjenica anulira i ove stvari koje su viša sila zbog koronavirusa”, rekao je selektor Tumbaković.

O pritisku?

“Igraju finalisti baraža, Srbija kao samostalna država nikad nije bila na Prvenstvu Evrope, Škoti nisu bili učesnici još od 1992. godine. I ako je nama uslovno rečeno opterećenje što igramo kao domaćini, Škotima je možda opterećenje upravo to da su oni domaćini Prvenstva Evrope na kojem možda neće učestvovati, a ko više želi i čiji je motiv veći pokazaće se na terenu. Koncentracija mora biti na visokom nivou”.

O Škotskoj?

“Imamo jednu dimenziju o škotskom fudbalu koja nije realna. Oni imaju posebnu tradiciju, žive za fudbal, imaju derbi koji sadrži posebnu dimenziju. Imaju oni kvalitet, imaju i vanserijske igrače, tipa Robertsona koji je možda i najbolji na toj poziciji u svetu. Teško primaju golove, veoma su čvrsti i disciplinovani. Nemaju individualni kvalitet tipa Halanda, ali imaju kompaktnost, karakter koji je veoma izražen, upornost, želju. I sve će to pokazati verovatno u Beogradu. O detaljima igre to su usko stručne stvari, naš skauting je sve odradio. Mi želimo da nama bude ugodno protiv jednog takvog protivnika i sve uradimo da se mi pitamo”.

Foto: fss.rs

O spisku?

“Zbog korone smo proširili spisak. Veliki broj igrača igra u nedelju i ovo su neke objektivne okolnosti gde nam je potreban veći broj igrača kako bi ih sve vratili u klubove. Samo u reprezentaciji će da odigraju tri utakmice za šest dana”.

O Ljajiću i Nikoli Maksimoviću?

“Ceo spisak definiše naš cilj, a on je da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Ne bih se vraćao na pojedince, ako nisu sada ovde, ne znači da neće biti sledeći put”.

O Đuričiću, Kostiću i Ristiću?

“Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na spisku biti 9. novembra u našem kampu. Istina je da Ristić i Kostić dugo nisu igrali, ali se nalaze u završnoj fazi oporavka. Nadam se da će narednog vikenda biti na terenu. Što se tiče Đuričića, ima taj problem sa koronavirusom, ali verujem da će sve biti u redu i da će i on biti sa nama”.

O Sergeju?

“On je profil igrača koji lagano ulazi u formu i to se videlo u Oslu gde nam je praktično obezbedio ovo finale. Posle Osla nivo forme je rastao i sada veoma dobro igra”.

Srbiju tokom novembra očekuju tri duela. Prvo se 12. novembra sastaje sa Škotskom u Beogradu u meču za plasman na Prvenstvo Evrope, tri dana kasnije “Orlovi” nastavljaju sa susretima u Ligi B nacija, rival nam je Mađarska u Budimpešti. Poslednji duel kojim zatvaramo ovogodišnje učešće u Ligi B nacija je utakmica sa Rusijom u Beogradu 18. novembra.

Počinje odbrojavanje: Tumbaković OBJAVIO SPISAK za meč decenije (FOTO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar