OPASNO

Čeda me je hapsio sa štanglom, hteo je kesu na glavu da mi stavi! Jeziva ispovest Veselina Šljivančanina

Penzionisani oficir JNA otvorio dušu i otkrio je sve...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

Penzionisani oficir JNA Veselin Šljivančanin otkriva da je akcijom njegovog privođenja 2003. rukovodio, pored ostalih, i lider LDP. Jovanović se tog dana pojavio na licu mesta u blindiranom BMW, koji su građani zasuli kamenicama

Hapšenje penzionisanog oficira JNA Veselina Šljivančanina 2003. godine bilo je brutalno i gotovo filmsko – policajci su u ponoć gvozdenim štanglama i maljevima izbili blindirana vrata i upali mu u stan, gde su ga uhapsili pred ćerkom, a jedan od vođa te akcije bio je lider LDP Čedomir Jovanović!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj detalj je Šljivančanin, koji je devedesetih učestvovao u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, otkrio u svojoj novoj knjizi „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“, u kojoj piše, pored ostalog, i o danima boravka u zatvoru u Hagu i susretima s bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem i liderom SRS Vojislavom Šešeljem.

Svi gledaju u PREZGODNU Čedinu ženu! Jovanović je ovom fotografijom napravio HAOS na INTERNETU

Akcija od 11 sati

– Zbog optužnice Međunarodnog suda u Hagu u noći između 12. i 13. juna 2003. uhapšen sam u svom stanu. U to vreme vrlo često sam morao spavati van svog stana. Stalno su vršene neke ružne propagande protiv mene. Bilo je raznih pretnji. Tog jutra došao sam u stan oko tri sata. Već oko 14 sati jedinice policije došle su ispred zgrade u kojoj stanujem. Akcija hapšenja trajala je oko jedanaest sati. Pred zgradom u kojoj stanujem okupilo se nekoliko hiljada građana koji su želeli da spreče moje hapšenje – piše Šljivančanin.

Među okupljenima su, navodi, bili njegova porodica, prijatelji, rodbina, drugovi, ali i drugi građani koji su, kako kaže, prkosili nepravdi.

– Nisam hteo da se pojavljujem na terasi svog stana (policajci su pokušali da upadnu iznenada u moj stan, pa su zaglavili blindarana vrata koja se nisu mogla otključati), verovao sam da će razum preovladati i da će policija otići. Bilo je dovoljno da me bilo ko od rukovodilaca u vojsci tada pozove i ja bih otišao na razgovor. Na drugoj strani bilo je nekoliko stotina pripadnika policije, koji su suzavcima, pendrecima i najgrubljom silom rasterivali građane ispred zgrade. Obavešten sam da akcijom mog hapšenja rukovode Čedomir Jovanović i generali policije Sreten Lukić i Guri (Goran Radosavljević, prim. nov.) Došli su u blindiranom BMW, ali su ih građani kamenicama brzo oterali od zgrade u kojoj sam stanovao. Posle ponoći policajci su gvozdenim štanglama i maljevima izbili blindirana vrata i ušli u stan – opisuje Šljivančanin.

Užasna noć

U stanu su, dodaje, bili on, njegova ćerka Olja i devojčica Marija, koju je njegova ćerka podučavala engleski jezik.

– Nisam pružao otpor, osim što nisam dozvolio da mi stave vreću na glavu. Kada su me izveli pred zgradu, priskočilo je još policajaca. Savili su mi ruke na leđa, vezali me i ugurali u džip. Odvezli su me u podrum policijske zgrade u Ulici 29. novembra. Bila je to užasna i teška noć – kaže Šljivančanin.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar