“Rusija je za nas veoma važan partner”: Dodik se sastao sa Putinom

Srpski član Predsedništva BiH rekao da je sa Putinom razgovarao i o pitanjima bilateralne saradnje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen/ Youtube

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u Moskvi sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, te da je tom prilikom sa njim razgovarao o zajedničkim planovima za ovu godinu.

On je takođe rekao i da je sa Putinom razgovarao i o pitanjima bilateralne saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije.

„Sve je bilo posvećeno paradi, tim sećanjima na ratne dane, o stradanjima naših naroda. Međutim, imali smo i mogućnost da razgovaramo o planovima za ovu godinu, ali i o pitanjima bilateralne saradnje“, istakao je Dodik.

„Rusija i Republika Srpska veoma dobro sarađuju, mi smo zahvalni za tu saradnju koja obuhvata sve oblasti, počev od ekonomije, preko kulture, do obrazovanja i zdravstva. Rusija je za nas veoma važan partner u političkim pitanjima, pre svega jer je član saveta po pitanju sprovođenja mira u BiH“, ocenio je on.

Dodik je kazao i da se tokom boravka u Moskvi sastao i sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i tom prilikom čestitao mu na uspešno organizovanoj paradi.

„Zahvaljujući takvom ministru kao što je Šojgu Rusija je uspela da povrati svoj položaj na međunarodnoj strateškoj areni, i to daje snagu Rusiji da čini sve što čini sa Putinom na čelu“, dodao je.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar