“Nemojte uzimati psa prema boji nameštaja i očiju”: Festival “Ulični psi” od petka na Kalemegdanu

Životinja je živo biće koje zahteva i prostor i vreme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/bublikhaus

Festival pasa svih rasa „Ulični psi” održaće se od 14. do 16. juna 2024. godine. Treći put će se na Kalemegdanu družiti ljubimci, njihovi vlasnici, veterinari, grumeri. Ulaz je besplatan.

Kako je istakao Aleksandar Gavrić iz  organizacije “Animal Rescue”, roditelji ne treba da popuste i da u kuću prime ljubimca ako za to ne postoje uslovi. Životinja je živo biće koje zahteva sve ono što zahtevaju njihova deca – i prostor i vreme. Ako to nemate, životinju dovodite do problema i ona počinje psihički da oboleva.

– Ako imamo uslove, treba da nabavimo kućnog ljubimca, jer deca mnogo bolje odrastaju uz kućnog ljubimca – istakao je Gavrić.

Udomljavanje pasa, da ili ne?

– Svako ko ima uslove, može i treba da udomi životinju. Veća rasa traži više vremena i prostora. Konsultujte se i nemojte uzimati psa prema boji nameštaja i boji očiju, već prema vašim mogućnostima – rekao je Gavrić.

– Psa treba udomiti prema karakteru vas i vaše porodice, kao i rase. Treći festival po redu “Ulični psi” nudi zanimljiva dešavanja. Biće tu veterinarskih saveta i saveta grumera na temu održavanja pasa i kako izabrati pravu rasu. Biće dosta kompanija iz pet-industrije – rekao je organizator manifestacije Nenad Sićević.



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar