Selektor Hrvatske “pecka” Turke: Nas je tri i po miliona, a vas 85, zapitajte se kako smo treći na svetu

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube

Fudbaleri Hrvatske gostuju Turskoj u utorak u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Kockastih Zlatko Dalić je izneo očekivanja pred ovaj duel.

– Izgubili smo dva boda u prvoj utakmici protiv Velsa, sutra je novi test. Neće biti lako, znamo kakva je atmosfera ovde, ali ipak smo mi Hrvatska i moramo se tako postaviti od prvog minuta te ići po tri boda. Oni su odlična ekipa, spoj mladih i iskusnih igrača i kod kuće su uvek neugodni. Večeras nakon treninga ćemo pogledati video i analizirati ih – počeo je Dalić, pa nastavio.

– Biće zahtevna utakmica, jer je Turska bolji protivnik nego Vels. Biće veći pritisak i više napada na naš gol, i moraćemo više da se branimo. Moraćemo da igramo drugačije, jer to neće biti jednosmerna utakmica kao protiv Velsa. Puno, puno zahtevnije će to biti i ulazimo u utakmicu sa puno respekta, jer je Turska jako tobra ekipa.

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru.

– Nismo gubili energiju, samo smo imali dosta problema, odnosno naši igrači u klubovima. Dosta su se potrošili. Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su štoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i po miliona, vas (Turaka) je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri miliona stanovnika, a nas je tri i po, a mi smo treći i drugi na svetu. Vi se pitajte kako – zaključio je Dalić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar