Patite i vi i vaš partner: Suptilni, ali jasni znakovi da se nalazite u NEZDRAVOJ vezi

Intuicija vas nikada ne vara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

O tome kako se treba ponašati u vezi i kako u istoj biti sreća, ne može da vas nauči ništa drugo, do iskustvo.

Mnogi ljudi, naročito u mladosti, dok su još “sveži” kada je reč o vezama, ulaze u odnose u kojima se partner loše ponaša prema njima, ili oni prema partneru.

Da stvar bude gora po oboje, često partneri toga nisu svesni i misle da tako veza treba da izgleda. Naravno, ne govorimo o očiglednim stvarima, kao što je nepoklapanje, varanje i svađanje, već o suptilnim, manje uočljivim i zbunjujućim pojavama.

Potpuna zavisnost

Možda mislite da je bezgranična i bezuslovna ljubav prema partneru dobra i poželjna stvar, ali problem sa njom je uspostavljanje određene granice. Ukoliko je svaki momenat koji provodite bez partnera za vas bolan i težak, neprestano razmišljate o njemu i oko svoj celokupan život podređujete svojoj vezi, reč je o zavisnosti od ljubavi.

Sama reč “zavisnost” treba da vam ukaže na to da nije u pitanju zdrav odnos. Vi ste jedinka za sebe i ne treba da budete nikome i ničemu podređeni, niti da ceo svoj život, navike, ponašanje i postojanje, generalno, menjate samo zbog jedne osobe, a tome su ljudi zavisni od ljubavi skloni. Zavisnost od ljubavi može da izazove i burne reakcije u slučaju svađa, koje su sasvim prirodne, kao i preterano dramatične reakcije, u kojima neće niko uživati.

Foto: Shutterstock

Gajite osećanja prema drugoj osobi

Ne treba da vas iznenadi ako se u dugoj i stabilnoj vezi, u kojoj strast vremenom počne da bledi, a osećanja počnu da se shvataju olako, počnete da osećate nešto prema drugoj osobi. Ponekad prođete kroz to bez štete, otreznite se i vratite svom odnosu.

Međutim, ako to dugo traje, trebalo bi da vam bude jasno da nešto sa vašom vezom nije u redu. U ovakvoj situaciji, osetićete kao da vam vaša “stabilna” veza predstavlja opterećenje, što će u vama samo pojačavati nezadovoljstvo.

Uvrede pred drugima

Ukratko – partner ne sme da vas vređa i ponižava pred drugima. Poštovanje treba da bude glavna odlika svakog međuljudskog odnosa, bilo da se radi o ljubavi ili prijateljstvu. Koliko god da je vaš partner možda ljut i koliko god da ste se žustro posvađali, on ne sme da vas vređa pred drugima. Isto važi i za vas.

Negativni komentari o izgledu

Jednom za svagda, trebalo bi da se okanemo svi lažnog morala i da govorimo kako je fizički izgled nebitna i površna stvar. I te kako je bitno da vam partner, kao i vi njemu, bude privlačan fizički.

Međutim, u vezi nema mesta za negativne kritike na račun izgleda, na komentare tipa: “Mogla bi da smršaš, vidi kako si se ugojila” ili ” Ošišaj se, pogledaj na šta ličiš” i slično.

Foto: Shutterstock

Partner nameće svoje stavove

Kako smo malopre napisali, vi ste jedinka, kao i vaš partner. Sasvim je normalno da imate različite stavove, a potpuno je pogrešno da jedno drugom pokušavate da promenite mišljenje, o čemu god da se radi. Ukoliko partner neprestano pokušava da vas ubedi kako grešite ili, ne daj Bože, kako ste glupi, vreme je da okončate ovu nezdravu vezu.

Osetite potrebu da odete

Intuicija vas nikada neće prevariti. Kada, kako bi to narod rekao, “u stomaku” osetite da vam je svega preko glave, ne treba da ignorišete taj osećaj.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, wannabemagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar