Putinov hladan znoj: Predsednik Rusije u STRAHU da ga ne otruju, smenio celo osoblje OSIM jednog čoveka

Smenio čak 1.000 članova osoblja, evo ko je sve spakovao kofere osim kuvara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je u februaru smenio oko 1.000 članova osoblja zbog straha da će ga oni otrovati.

Među otpuštenima su bili telohranitelji, kuvari, perači i sekretarice, objavio je The Daily Beast, pozivajući se na izvor iz ruske vlade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Februar su obeležili američki i zapadni zvaničnici koji su više puta upozoravali da se Rusija sprema da napravi izgovor kojim će opravdati vođenje rata protiv Ukrajine nakon što je provela mesece skupljajući trupe duž njihove zajedničke granice.

Pošto je veći deo sveta osudio rusko bombardovanje Ukrajine koje je u toku, operativac francuskog Generalnog direktorata za spoljnu bezbednost rekao je za The Daily Beast da je pokušaj ubistva Putina “na stolu svake obaveštajne agencije”.

Senator iz Južne Кaroline Lindzi Grejem je čak pozvao na Putinovo ubistvo, nailazeći na kritike kolega republikanskih poslanika, navodi The Daily Beast.

– Jedini način na koji se ovo završava je da neko u Rusiiji makne tog tipa. Učinili biste svojoj zemlji, i svetu, veliku uslugu – napisao je Grejem na Tviteru ranije u martu.

Otrov kao oruđe za ubijanje nije nešto što nije viđeno u Rusiji. Istaknuti kritičar Kremlja Aleksej Navaljni otrovan je nervnim agensom iz sovjetske ere u Sibiru u avgustu 2020. godine, a Putin je naširoko optužen da je naredio napad.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar