Drama na hrvatskim plažama: Sklanjaju im peškire i ležaljke, turisti BESNI zbog KAZNI

Akciju sprovode tri komunalna redara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
sanjati more
Foto: Shutterstock

U Medulinu, turističkom gradiću u Istarskoj županiji u Hrvatskoj, odlučili su da stanu na kraj turistima koji ostavljaju peškire i ležaljke na plaži kako bi sačuvali mesto.

Opštinski redari svakog jutra sve peškire i ležaljke odnose u opštinsko skladište, a ako neko želi da ih odatle uzme, mora da plati 500 kuna, odnosno 7.830 dinara, odnosno polovinu iznosa na licu mesta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na našoj destinaciji trenutno boravi 32.000 gostiju, samo zamislite da svaki gost koji je tu rezerviše sebi mesto na plaži – rekao je direktor opštine Medulin Enco Crnobori, prenosi index.hr.

Akciju skupljanja peškira i plaža sprovode tri komunalna redara, a “plenom” sa dve manje plaže uspeli su da napune ceo automobil.

– Ljudi su uobičajeno besni, ali na kraju se svi smire jer shvate da su prekršili zakon. Ono što je uobičajeno i obavezno jeste da plate kaznu – rekao je komunalni redar ove opštine.

Pravilo ne važi za sve plaže

Ipak, ne važe ista pravila za sve plaže. Kontrole su najstrože na prirodnim plažama i javnim površinama.

– Trenutno se vrši kontrola na prirodnim plažama koje nisu zakupljene, jer plaže koje to jesu, korisnici istih sami sprovode red i brinu se o njima – rekao je gradonačelnik Medulina.

Dovoljno je, ističu iz opštine, da jednom ili dva puta pokupe sve peškire i stanje se popravi, barem do iduće smene gostiju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar