Можете лако и брзо направити домаћу пилећу паштету по јединственом рецепту, а није вам потребно ни превише састојака.
Састојци:
200 г белог меса
2 шаргарепе
2 беле зелени
пола целера
1 црни лук
мало сенфа
мало павлаке
мало соли
2 кисела краставчића средње величине
Припрема:
Бело месо скувајте. Ако желите да брзо буде готово исецкајте га на мање коцкице и за петнаестак минута је скувано. У исту посуду ставите и шаргарепу, белу зелен, першун, лук. Кад је кувано извадите из воде и ставите са све месом у блендер. Затим одозго посолите, додајте кисели краставац, мало сенфа, мало павлаке и друге зачине по жељи.
Укључите блендер и блендирајте док не постане једнолична маса белкасте боје. Након тога преспите у посуду са поклопцем и ставите у фрижидер. Кад се стегне биће готово идентична као куповна паштета, али неупоредиво хранљивија и здравија. Уколико вам је много густо додајте мало воде у којој се кувало месо и поврће и разредите је. Уживајте у њеном одличном укусу.
Коментари (0)