Ukoliko posetite OVU zemlju i tamo se zarazite koronom, DOBIJATE 3.000 dolara

Neverovatno, ali istinito

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/LoggaWiggler

Otkako su zemlje širom sveta zatvorile svoje granice pre nekoliko meseci, mnogi besno stastavljaju popis svih mesta koja će posetiti kada pandemiji konačno dođe kraj. Uz ponudu koju imaju neke zemlje poput Uzbekistana, mogli biste izmeniti vaš spisak.

Kako se granice ponovo otvaraju i ograničenja se polako ukidaju, mogućnost putovanja ponovo je postala stvarnost. Nakon višemesečnih padova prihoda u turizmu, popularne destinacije širom sveta nude posebne aranžmane turistima kako bi ih privukli u novoj eri putovanja.

Ukoliko se odlučite za letovanje u Uzbekistanu, treba da znate da ova zemlja obećava turistima odštetu od 3.000 dolara ukoliko se zaraze koronavirusom tokom boravka. Uzbekistan na ovaj način želi da uveri turiste da je sigurna destinacija.

Kankun, na jugoistoku Meksika, pokrenuo je kampanju u kojoj nudi dve besplatne noći smeštaja za svake dve plaćene i refundira troškove jedne avionske karte kako bi ohrabrio posetioce da dolaze u pratnji.

Još u maju vlasnik kazina Derek Stivens refundirao je više od 1.000 letova u Las Vegas kako bi pokrenuo domaći turizam u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hotel Cape Fahn na Tajlandu, prvo privatno ostrvsko luksuzno odmaralište Koh Samuija, nedavno je pokrenulo promociju “Kupi 1, Uzmi 1 besplatno” za svoje luksuzne vile s bazenom.

Bugarska je prestala da naplaćuje posetiocima naknade za ležaljke, suncobrane i stolove na svojim popularnim plažama.

U Švajcarskoj je “Ženeva turizam” predstavio “Ženevske kutije” koje nude popuste i do 65 posto.

U međuvremenu, Kipar koji je ponovo otvorio svoje granice prema odabranim zemljama, obećava da će pokriti troškove smeštaja, hrane, pića i lekova za posetioce koji su se tokom boravka na ostrvu zarazili virusom.

Međutim, jesu li ovakve ponude zaista dovoljne da uvere putnike da se upute negde? U nedavnom istraživanju Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj 45 odsto ispitanika reklo je da se nada da će putovati u roku od nekoliko meseci od pada pandemije, dok je 33 posto izjavilo da će izbegavati putovanja.

Nove mere na mađarskoj granici počinju sutra U PONOĆ: Putnici iz Srbije moraće da ispune OVE uslove



Izvor: RTCG

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar