Пица Диавола са куленом

У топлој води размутити квасац са кашичицом шећера и маслиновим уљем, па оставити да проради

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
Фото: Схуттерстоцк

Састојци:

400 г оштрог брашна

100 г меког брашна

кесица квасца

кашичица соли

две кашике маслиновог уља

кашичица шећера

350 мл воде

За фил:

парадајз пелат

100 г гауде

100 г моцареле

две-три чили папричице

80 г Златиборац кулена

босиљак, оригано

Припрема:

У топлој води размутити квасац са кашичицом шећера и маслиновим уљем, па оставити да проради. У већу посуду сипати обе врсте брашна, додати со и промешати. Потом сипати квасац, па замесити тесто. Оставити на топлом да надође и да се тесто удвостручи, па га премесити и растањити оклагијом.

Пребацити у подмазан и брашном посут плех, па премазати уситњеним пелатом. Одозго распоредити танко сечен кулен, рендану гауду, исцепкану моцарелу и чили, па зачинити босиљком и ориганом. Пећи у рерни на 250 степени око 10-15 минута.

БОНУС ВИДЕО:

Извор: Златиборац

Извор: Златиборац

Коментари (0)

Оставите коментар

    Тренутно нема коментара. Будите први који ће коментарисати!

Издвојено за вас