Састојци:
400 г оштрог брашна
100 г меког брашна
кесица квасца
кашичица соли
две кашике маслиновог уља
кашичица шећера
350 мл воде
За фил:
парадајз пелат
100 г гауде
100 г моцареле
две-три чили папричице
80 г Златиборац кулена
босиљак, оригано
Припрема:
У топлој води размутити квасац са кашичицом шећера и маслиновим уљем, па оставити да проради. У већу посуду сипати обе врсте брашна, додати со и промешати. Потом сипати квасац, па замесити тесто. Оставити на топлом да надође и да се тесто удвостручи, па га премесити и растањити оклагијом.
Пребацити у подмазан и брашном посут плех, па премазати уситњеним пелатом. Одозго распоредити танко сечен кулен, рендану гауду, исцепкану моцарелу и чили, па зачинити босиљком и ориганом. Пећи у рерни на 250 степени око 10-15 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Извор: Златиборац
Коментари (0)