Gorka istina ili skuvani mozak: Da li je Bajden u kontaktu sa agentom KGB-a od 1984. godine?

Najnoviji Bajdenov gaf dogodio se u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz u četvrtak u Normandiji u Francuskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fox news printscreen

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da poznaje ruskog lidera Vladimira Putina više od četiri decenije i da je sve to vreme bio zabrinut za njega jer „nije pristojan čovek“.

Najnoviji Bajdenov gaf dogodio se u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz u četvrtak u Normandiji u Francuskoj, gde je prisustvovao ceremoniji obeležavanja 80. godišnjice Dana D. Upitan o predsedniku Putinu, rekao je: „Poznajem ga 40 godina. On me brine 40 godina. On nije pristojan čovek. On je diktator.“

Putin je bio tajni agent sovjetskog KGB-a u Lenjingradu početkom osamdesetih. Navršio je 30 godina 1982. i radio je u Istočnoj Nemačkoj tokom druge polovine decenije. On je postao međunarodno poznata javna ličnost sve 1999. godine, nakon što je iznenađujuće imenovan za vršioca dužnosti premijera.

„Ili Bajden laže, ili priznaje da je bio u kontaktu sa agentom KGB-a od 1984, ili je Bajdenov mozak toliko skuvan da ne zna o čemu, zaboga, priča“, rekao je bivši službenik američkog Senata Stiv Gest .

81-godišnji Bajden, koji je deset godina stariji od Putina, bio je američki senator od 1973. dok nije preuzeo dužnost potpredsednika 2009. Navodno se sa Putinom, tadašnjim premijerom Rusije, prvi put susreo u martu 2011. Godine, piše Raša Tudej.



Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar