Premijerka Brnabić izjavila SAUČEŠĆE: Veoma me je potresla vest o smrti Abea

Šinzo Abe je 2018. godine bio prvi japanski premijer koji je posetio Srbiju posle 30 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzo Abea, koji je upucan na političkom skupu u gradu Nara u Japanu.

– Veoma me je potresla vest o smrti Šinza Abea, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni. Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa Srbije i Japana, zbog čega je bila čast odlikovati ga Ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U svoje lično ime i u ime članova Vlade Republike Srbije, izražavam duboko saučešće prijateljskom narodu i Vladi Japana – napisala je Ana.

Podsetimo, Šinzo Abe je 2018. godine bio prvi japanski premijer koji je posetio Srbiju posle 30 godina, a na Vidovdan ove godine je odlikovan ordenom Republike Srbije na lenti zbog očuvanja prijateljskih odnosa i poboljšanja odnosa dve zemlje, o čemu je Objektiv već pisao.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar